KANIĐA: Maradona je bolji od Mesija

Procena

KANIĐA: Maradona je bolji od Mesija

Fudbal -
Glavna razlika je u tome, prema Kaniđinim rečima, što je Maradona mogao sam da donese trofej ekipi za koju je igrao

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Argentine Klaudio Kaniđa rekao je da je njegov saigrač Dijego Maradona bolji igrač od Lionela Mesija.Kaniđa je naveo da su Maradonini nekadašnji uspesi sa ekipom Napolija mnogo veći od onoga što je Mesi do sada uradio u dresu Barselone. Glavna razlika je u tome, prema Kaniđinim rečima, što je Maradona mogao sam da donese trofej ekipi za koju je igrao.

"Mesi je u ovom trenutku broj jedan, ali nema odlučnost koju je imao Maradona. Niko nije mogao da uradi to što je Dijego uspeo sa Napolijem. Tačno je da je Napoli imao dobru ekipu, ali nisu bili šampioni. Maradona je na svojim plećima nosio celu ekipu i od njih napravio pobednike. Niko drugi to nije mogao da uradi", kazao je Kaniđa argentinskim medijima.

Marodona je sa Napolijem osvojio Kup UEFA, dve titule prvaka Italije, nacionalni Kup i Superkup te zemlje. Za 89 godina postojanja Napoli bez El Pibea nije osvojio nijedan trofej, osim u kupu. Takođe, Maradona je bio najzaslužniji što je Argentina postala prvak sveta 1986. godine, a u tandemu sa Kaniđom odveo je gaučose i do finala SP 1990.

"Maradona je bio i biće najodlučniji i najveći fudbaler sveta svih vremena", dodao je Kaniđa.

Mesi je do sada sa Barselonom osvojio šest titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, po dva Kupa kralja, Svetska klupska prvenstva i evropska Superkupa, kao i pet španskih Superkupova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track