KOMANDANT STEFAN: Šćepović miljenik navijača Sportinga

Ušao u anale kluba

KOMANDANT STEFAN: Šćepović miljenik navijača Sportinga

Fudbal -
Stariji od braće Šćepović na pet utakmica u Segundi dao isto toliko golova i ušao u anale španskog fudbala

Hvali ga cela Španija.Partizan je jedva čekao da se otarasi Stefana Šćepovića, a ovaj momak u španskoj Segundi trese mreže i ređa rekorde. Šćepović je u svom novom timu - Sportingu iz Hihona - ponovo postigao pogodak, ovog puta iz penala protiv Deportiva iz La Korunje (2:0), peti na petoj uzastopnoj utakmici. Srbin je tako ušao u anale kao prvi igrač koji je uspeo da se upiše u listu strelaca na svakoj od prvih pet utakmica u sezoni.Nadmašio legenduRekord drži bivša legenda Sportinga Enrike Kastro Kvini, koji je u sezoni 1979/1980. dao sedam golova na sedam prvih utakmica. Stefan Šćepović (23) deli prvo mesto na listi strelaca španske Segunde s Kikeom Garsijom, napadačem Mursije. Navijači Sportinga, koji su srpskom fudbaleru već dali nadimak Komandant, oduševljeni su onim što pokazuje na terenu.Lepo mišljenje o starijem Šćepoviću izneo je i Hulio Salinas, legenda Hihona i španske reprezentacije:- Nadam se da će me Šćepović prevazići. Da će dati još više golova i pomoći klubu da se vrati u Primeru.Stefan Šćepović nije se oglašavao u španskim medijima. Posle jučerašnjeg treninga samo je ukratko objasnio:- Nikad sebe nisam isticao u prvi plan. Moj glavni cilj je da pomognem Sportingu da se sledeće sezone vrati u Primeru.Veliki radnikNjegov otac Slađan Šćepović španskim novinarima otkrio je kakav je fudbaler Stefan:- Uvek je bio veliki radnik. Loptu je voleo još kao dete i nikad mu nije teško padalo da ide na treninge. Već sad je bolji fudbaler od mene.

Činjenice:Stefan Šćepović- fudbal je počeo da trenira sa šest godina u Meridi, gde je igrao njegov otac Slađan- dosad je promenio deset klubova u karijeri- u leto 2011. dogovorio se o prelasku u Crvenu zvezdu, ali su taj transfer stopirali navijači Partizana- ima ugovor s Partizanom do juna 2016. godine- govori pet jezika - srpski, engleski, španski, italijanski i francuski- oženjen je Jovanom, s kojom živi u Hihonu- njegov brat Marko ove sezone je iz Partizana prešao u Olimpijakos- omiljena hrana su mu grilovano pileće belo meso i palačinke s čokoladom- strast su mu putovanja u razne krajeve sveta- odigrao četiri utakmice za A reprezentaciju Srbije

Oteran iz PartizanaStefan Šćepović ovog leta bukvalno je oteran iz Humske kao teret i balast za klub. U Partizanu ga nije hteo ni trener Vuk Rašović, ni predsednik Dragan Đurić, ni prvi čovek sportskog sektora Albert Nađ.S obzirom na to da redovno trese mreže u Španiji, a da Ismael Fofana i Nemanja Kojić nisu golgeterski raspoloženi u Partizanu, jasno je da je sportski menadžment crno-belih napravio ogromnu grešku i veliki previd kad je Šćepović u pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track