CRNO-BELI NADIGRALI ENGLEZE: Hrabri Partizan osvojio bod protiv Totenhema
Foto: Partizan.rs

Liga Evrope

CRNO-BELI NADIGRALI ENGLEZE: Hrabri Partizan osvojio bod protiv Totenhema

Fudbal -
Jedini srpski predstavnik u premijernom meču Lige Evrope nadigrao Engleze ali nije uspeo da pogodi i za pobedu
1 / 6 Foto: Fejsbuk

Fudbaleri Partizana odigrali su bez golova 0:0 protiv Totenhema na svom terenu u meču prvog kola grupe C Lige Evrope. Crno-beli su tokom većeg dela meča bili bolji rival, propustili su sijaset šansi, ali nisu uspeli da pogode mrežu renomiranog rivala.

Meč je odigran na stadionu u Humskoj pred oko 25.000 gledalaca, a sudio je Alon Jefet iz Izraela.

Crno-beli su pružili sjajan otpor favorizovanom engleskom timu, trenutno četvrtoplasiranoj ekipi Premijer lige. Igrali su organizovano i hrabro, najvećim delom susreta bili su čak i bolji, ali nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi, pre svih Danko Lazović i kapiten Saša Ilić.Totenhem, bez obzira što je nastupio u nekompletnom sastavu, na kraju se izvukao neporažen ponajviše zahvaljuući tome što je izabranicima Marka Nikolića u finišu ponestalo snage.

Izabranici Marka Nikolića potpuno neočekivano diktirali su tempo, stvorili brojne prilike pred golom Lorisa i može se reći da su se gosti izvukli, jer su ih crno-beli nadigrali.

U prvom poluvremenu uglavnom se vodilo računa o sopstvenoj mreži. Nikolić je odredio defanzivniju taktiku koja je funkcionisala poprilično dobro, a u sastav je uvrstio debitanta Lazara Ćirkovića, koji se prvi put predstavio navijačima ove sezone, i to uspešno.

U tom delu meča gosti su zatresli prečku, ali je Partizan stvorio više prilika, međutim, u presudnim trenucima oklevali su Lazović, Saša Ilić i Grbić.

U nastavku crno-beli su delovali još bolje i kompaktnije. Organizovano su kretali prema protivničkom golu i vršili snažan pritisak, ali napadači nisu imali svoj dan, pre svih Lazović i Pantić.

Kako bilo, Totenhem može da bude veoma zadovoljan podelom bodova, bez obzira što je nastupio u kombinovanom sastavu. Imali su i gosti svoje šanse, međutim, Partizan je generalno bio bolji i nadmoćniji i prava je šteta što takmičenje u grupnoj fazi Ligi Evrope nije otvorio pobedom, jer je to zaslužio.

Kako su igrali crno-beli pokazali su i navijači, koji su dugo posle utakmice pesmom i aplauzima pozdravljali ekipu zbog nastupa i dobrog rezultata.

U drugom meču ove grupe Bešiktaš i Asteras su u Istanbulu odigrali nerešeno 1:1.

Crno-beli u okviru drugog kola 2. oktobra gostuju grčkom Asterasu u Tripolisu.

Žuti kartoni: S.Ilić, Luka (Partizan), Taunsend, Dejvis (Totenhem).

Partizan: Lukač, Volkov (od 54. Petrović), Vulićević, Stanković, Ćirković (od 68. Marković), B. Ilić, Grbić (od 85. Luka), Drinčić, S. Ilić, Pantić, Lazović.

Totenhem: Loris, Vertongen, Noton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo (od 60. Soldado), Taunsend (od 59. Lamela), Stambuli (od 72. Kapue), Bentaleb, Kejn.

TOK MEČA

20:51 - (90+3) - KRAJ UTAKMICE

20:44 (85. minut) - Žuti karton za LukuSamo što je ušao u igru Luka je dobio žuti karton. Napadač Partizana je oštrije startovao na jednog fudbalera Totenhema.

20:43 (84. minut) - Poslednja izmena u PartizanuTreća izmena u Partizanu, umesto Petra Grbića koji dobija zaslužene aplauze, u igri je Predrag Luka.

Petar Grbić, Foto: FK Partizan
Petar Grbić, Foto: FK Partizan

20:36 (77. minut) - Saša Ilić ponovo u prilici

Kapiten Partizana ponovo se našao u izglednoj prilici. Pantić je izbacio Grbića po desnoj strani, ovaj centrirao pravo na glavu Iliću koji šutira preko gola iskosa sa 7-8 metara.

20:34 (75. minut) - Saša Ilić ponovo šutira preko golaNova prilika za crno-bele, lopta je stigla do kapitena Ilića koji sa ivice šesnaesterca šutira preko gola.

20:31 (72. minut) - Treća izmena u TotenhemuGosti su izvršili poslednju izmenu u ovom meču. Umesto Stambulija u igri je Etijen Kapue.

20:27 (68. minut) - Marković umesto Ćirkovića u igriNova izmena u Partizanu. Umesto Lazara Ćirkovića u igri je Saša Marković. Ćirković je na iznenađenje mnogih počeo meč, ali zbog povrede nije mogao do kraja da izdrži.

20:26 (67. minut) - Lazović propustio novu prilikuBranko Ilić je stigao nadomak kaznenog prostora Totenhema, uposlio je Lazovića koji je prodirao sa desne strane, ali napadač Partizana nije uspeo da šutira. Od svega korner koji kasnije nije urodio plodom.

Saša Ilić, Foto: FK Partizan
Saša Ilić, Foto: FK Partizan

20:17 (58. minut) - Žuti karton za Branka Ilića

U karton sudije Jefeta upisan je štoper crno-belih Branko Ilić.

20:16 (57. minut) - Dvostruka izmena u Totenhemu, kreće ofanziva EnglezaU igru ulaze Lamela i Soldado, iz igre izlaze Paulinjo i Tausend. Poketinjo je ubacio dva klasična napadača i kreće ofanzivnije na gol Partizana.

20:12 (53. minut) - Prva izmena u Partizanu, Petrović umesto VolkovaPovređenog Vladimira Volkova zamenio je na poziciji levog beka Nemanja Petrović.

20:09 (50. minut) - Ponovo velika prilika za PartizanCrno-beli su propustili još jednu veliku priliku. Prvo je Lazović prošao po levoj strani, ali je njegov šut izblokiran. Lopta se odbila do Grbića koji je naleteo na nju i šutirao sa ivice šesnaesterca pravo u golmana Lorisa.

20:07 (48. minut) - Žuti karton za DejvisaPetar Grbić je prošao po desnoj strani, prevario Bena Dejvisa kod korner zastavica, a engleski fudbaler je dobio žuti karton zbog starta sa leđa.

20:05 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremePartizan će u drugom poluvremenu napadati ka južnoj strani stadiona u Humskoj.

Nikola Drinčić, Foto: FK Partizan
Nikola Drinčić, Foto: FK Partizan

19:45 (45. minut) - Kraj 1. poluvremena

Partizan je imao više od igre u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da materijalizuje veći posed lopte.

19:44 (44. minut) - Velika prilika za Danila PantićaPartizan je do velike prilike stigao u samom finišu prvog poluvremena. Saša Ilić je izbacio Danila Pantića na desnoj strani, ovaj se sam spustio ka golu Totenhema, ali je prerano šutirao i golma Loris je odbranio.

19:35 (35. minut) - Tausend laktom udario Volkova, bez kartonaSamo minut pošto je dobio žuti karton Tausend je na sredini terena u jednom duelu laktom udario Volkova, ali za sudiju Jefeta iz Izraela to nije bio potez za karton.

19:34 (34. minut) - Žuti karton za TausendaFudbaler Totenhema Andros Tausend zaradio je žuti karton posle koškanja sa Vladimirom Volkovim.

19:30 (30. minut) - Saša Ilić šutira preko golaNovi dobar prodor Petra Grbića po desnoj strani, centrirao je na suprotnu stranu, na loptu je naleteo Saša Ilić ali je njegov šut završio preko gola.

Danko Lazović, Foto: FK Partizan
Danko Lazović, Foto: FK Partizan

19:25 (25. minut) - Velika prilika za Partizan, Lazović neprecizan sa tri metra

Vladimir Volkov je izveo aut, pogrešio je Hose Paulo, lopta je stigla do Lazovića koji je šutirao sa tri metra, ali je Vertogen požrtvovanim startom izblokirao šut.

19:17 (17. minut) - Dupli pas Ilića i Vulićevića bez realizacijeSaša Ilić i Vulićević su razmenili dupli pas, bek Partizana je ušao u kazneni prostor, ali nije uspeo da uputi šut ka golu Engleza.

19:15 (15. minut) - Prva velika prilika za PartizanDanko Lazović je propustio prvu veliku priliku za Partizan. Grbić mu je lepo dodao pas, Lazović je odmah šutirao, ali je njegov udarac izblokiran.

19:14 (14. minut) - Lukač sprečio kontru LenonaGolman Partizana Milan Lukač sprečio je kontru gostiju, Aron Lenon je bio blizu da iskoristi dobru kontru Engleza.

19:01 (1. minut) - Prečka uzdrmala gol PartizanaGosti iz Londona pogodili su prečku već u 1. minutu utakmice. Tausend je pogodio okvir gola golmana Lukača.

19:00 - Meč počeo koreografijom GrobaraNajvatrenije pristalice Partizana na južnoj tribini postavile su transparent sa porukom "Danas je dan da budeš velikan".

18:57 - Očekivanja Marka Nikolića uoči meča protiv Totenhema

http://www.youtube.com/watch?v=MpeW9MT3wJw

18:52 - Partizan sa tri štopera i jednim napadačem

Stadion Partizana, Foto: FK Partizan
Stadion Partizana, Foto: FK Partizan

Trener crno-belih Marko Nikolić odlučio se za prilično defanzivnu varijantu protiv londonskih "Pevaca". U poslednjoj liniji odbrane igraće Branko Ilić, Vojislav Stanković i iznenađenje Lazar Ćirković. U napadu će biti usamljeni Danko Lazović.

18:43 - Obe ekipe oslabljenePartizan će ovaj meč igrati bez povređenih Andrije Živkovića i Darka Brašanca, kao i suspendovanog najboljeg napadača Petra Škuletića.Totenhem je bez kapitena Junesa Kabula, Emanuela Adebajora, Denija Rouza, Muse Dembelea i Nasera Čadlija18:40 - Verovali ili ne, Partizan nikada nije remizirao sa EnglezimaPartizan je u svojoj istoriji 13 puta igrao sa ekipama iz Engleske i nikada nije remizirao. Crno-beli su upisali četiri pobede i devet poraza. Svakako najveća pobeda je ona nad Mančester junajtedom u sezoni 1965/66, kada je posle 2:0 u Humskoj i poraza 0:1 na Old Trafordu prošao u finale tadašnjeg Kupa šampiona.Nešto mlađi navijači Partizana pamte dvomeč sa Kvins Park Rendžersom. Posle 2:6 u Londonu, na stadionu u Beogradu Englezi su pali sa 4:0, uz sjajnu igru Dragana Mancea.Najmlađi se sećaju trilera protiv Njukasla. Posle poraza 0:1 kod kuće, na Sent Džejms Parku trijumfovali su istim rezultatom i potom na penale, uz čuveno "Ajmo, Milivoje" postali prvi srpski klub koji je zaigrao u Ligi šampiona.18.37 - Partizan pet godina bez pobede u grupnoj faziFudbaleri Partizana poslednji put su slavili u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja 2009. godine. Tada je u Humskoj pobeđen Šahtjor.

PARTIZAN - TOTENHEMStadion: PartizanaSudija: Alon Jefet (Izrael)Gledalaca:Strelci:Žuti kartoni:

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov, B. Ilić - Drinčić, S. Ilić, Grbić, Pantić - Lazović. Trener: Marko Nikolić.

TOTENHEM: Loris - Vertongen, Lenon, Hose Paulo, Kajl - Tausend, Facio, Stambuli, Dejvis - Kane, Bentaleb. Trener: Maurisio Poketino.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track