DUDA ODLAZI: Vreme je da neko mlađi preuzme Srbiju!
Foto: Nebojša Mandić

Napušta reprezentaciju

DUDA ODLAZI: Vreme je da neko mlađi preuzme Srbiju!

Košarka -
Ivković je izjavio da se povlači sa mesta selektora

BEOGRAD - Selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, izjavio je da posle pet godina odlazi sa te funkcije, jer je vreme da ga nasledi neko mlađi.

"Ispunio sam svoj deo dogovora. Vreme je da neko mlađi preuzme reprezentaciju. Imamo mnogo mladih i talentovanih trenera i ako me neko bude pitao, imaću kvalitetne predloge" rekao je Ivković na konferenciji za medije.

Ivković je izjavio da je na mestu selektora radio volonterski i da je imao dogovor sa čelnicima KSS da predvodi tim do kraja Eurobasketa u Sloveniji. S obzirom da počinje novi četvorogodišnji ciklus, popularni Duda smatra da reprezentaciju treba da preuzme mlađi trener.

Ivković je dodao da se uvek trudio da bude pošten, da bude primer svojim radom i odnosom.

"Ovaj posao sam radio volonterski, sa velikim zadovoljstvom i nikada neću zažaliti što sam to radio. Odbio sam neke klupske ponude, jedna je bila i tri miliona evra, ali ovo mi je bilo veće zadovoljstvo... Moguće da je to bila greška, kada se preuzima velika odgovornost to mora i da se plaća", rekao je on.

Upitan koji bi savet dao budućem selektoru, Ivković je rekao da je potrebno da se pre objaviljvanja spiska svaki igrač izjasni da li želi da igra za reprezentaciju.

"Moj savet bi bio da se pre objavivanja spiska svaki igrač izjasni da li želi da igra. Meni sem Mačvana nijedan igrač nije rekao da ne želi da igra. Potrebno je da to bude na vreme, da se ne dođe u situaciju da postane problem", rekao je on.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji zauzela sedmo mesto i samim tim obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Španiji.

Ivković je preuzeo reprezentaciju Srbije 2008. godine i godinu dana kasnije sa ekipom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Prethodno, tokom izuzetno uspešne karijere Ivković je kao selektor Jugoslavije osvojio tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), titulu prvaka sveta (1990) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track