BIVŠI PARTIZANOVAC U ZVEZDI: Stigao Radenović, otišao Savović

Šokantne promene u timu

BIVŠI PARTIZANOVAC U ZVEZDI: Stigao Radenović, otišao Savović

Košarka -
Srpski evroligaš zamenio krilne centre

Boris Savović je napustio, a Ivan Radenović pojačao Crvenu zvezdu.

Krilni centar Ivan Radenović (1984, 209) je prethodne dve godine branio boje košarkaša ukrajinskog Donjecka.Radenović je studirao na prestižnom američkom Univerzitetu Arizona, gde je imao veoma zapaženu ulogu.

Profesionalnu karijeru započeo je 2007. godine u dresu španske Đirone sa kojom je stigao do finala Evrokupa. Potom je igrao za atinski Panelinios, moskovski CSKA i španske prvologaše Kahasol i Menorku. Od 2011. godine nosio je dres ukrajinskog Donjecka sa kojim je 2012. godine osvojio titulu šampiona. Bio je i član mlade reprezentacije koja je 2004. godine na Evropskom prvenstvu osvojila peto mesto.

Prošle sezone za Donjeck je odigrao 29 utakmica, a prosečno je beležio 8,6 poena, 4,3 skoka i 2 asistencije po meču.Interesantno da je Radenović pre odlaska u Ameriku igrao za mlađe kategorije Partizana.

Istovremeno, Boris Savović više nije igrač Crvene zvezde. Posle zajedničkih konsultacija između Savovića, stručnog štaba i rukovodstva kluba doneta je odluka o završetku saradnje. Ugovor je sporazumno raskinut, a Savović je slobodan da potraži novi klub.

"Velika je čast i privilegija nositi dres Crvene zvezde. Drago mi je što sam imao priliku da se borim u „crveno-belom“ dresu i radujem se osvajanju trofeja Kupa Radivoja Koraća. Zahvaljujem se pre svega navijačima na izvanrednoj podršci, ali isto tako i svim saigračima, članovima stručnog štaba i zaposlenima u Zvezdi na saradnji. Svima njima želim mnogo sreće i uspeha u sezonama koje dolaze. Crvena zvezda će uvek imati posebno mesto u mom srcu ", istakao je Savović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track