DUDA PORUČIO: Voleo bih da me nasledi Kesar!
Foto: Nebojša Mandić

Preporuka

DUDA PORUČIO: Voleo bih da me nasledi Kesar!

Košarka -
Ivković smatra da reprezentacija treba da iskoristi iskustvo njegovog pomoćnika Kesara

BEOGRAD - Bivši selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković, smatra da je njegov pomoćnik Aleksandar Kesar čovek čije iskustvo treba da iskoristi nacionalni tim.

"Teško je da budem pristrasan i da preporučujem svog naslednika, ali mislim da je čovek čije iskustvo treba da bude iskorišćeno Aleksandar Kesar, koji je bio moj pomoćnik. On poznaje sistem igre koji smo gradili, sistem igre koji smo sticajem okolnosti morali da menjamo, poznaje igrače, poznaje sve. Bilo je prethodnih godina ponuda i zamisli da neko od tih talentovanih ljudi koji se pominju kao kandidati budu u nekom svojstvu uz reprezentaciju, ali su oni odbijali. Sada bi bilo preuranjeno i dosta nekorektno prema ljudima u Košarkaškom savezu Srbije, pre svega Dejanu Bodirogi, da ja nešto kažem", rekao je Ivković.

Legendarni strateg istakao je da će svakako ostati u Savezu, ali da se neće mešati u rad nacionalnog tima, pre svega zbog budućeg selektora.

"Bilo koji trener koji preuzme tim treba da stekne autoritet koji sam godinama sticao. Ne vidim da bi moje prisustvo pomoglo mom nasledniku po tom pitanju. U samom KSS sam prisutan, uspeli smo da napravimo u izuzetno teškim uslovima odlično Udruženje trenera, čiji sam ja delegat u Skupštini Saveza. Postoje razne grupe, manipulacije, naši klubovi koji imaju ogroman uticaj na Upravni odbor, a meni je ostalo da se borim za interese košarke", istakao je Ivković.

Ivković je istakao da za Košarkašku ligu Srbije misli da je najgora u Evropi.

"Bez sumnje je najgora u Evropi. Nešto mora da se menja, sezona traje šest meseci, klubovi nemaju nikakvu pomoć, a vode se kao profesionalni i to je sprdnja. Klubovi potpisuju igrače što kasnije, daju im dve plate, a igrači pokušavaju da odu i nemaju gde. Ako idemo tim putem, imaćemo jednog evroligaša za koji će igrati samo stranci. Mi možemo da budemo zemlja košarke, ali se pod hitnom nešto ne promeni, sada i juniori traže strance. Zatražiću prijem kod ministra sporta, da probamo nešto da uradimo, ako nastavimo da radimo bićemo ispod zemalja koje su trenutno ispod nas", naglasio je Ivković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track