ŠALIĆ NOVI PEKOVIĆ: Dolaskom u Partizan ostvario mi se dečački san
Foto: Fonet

Želi da dostigne idola

ŠALIĆ NOVI PEKOVIĆ: Dolaskom u Partizan ostvario mi se dečački san

Košarka -
Svi znaju da mi je Peković idol, prijaju mi poređenja s njim, ali daleko sam ja od njega, moram još mnogo da radim da bih bio kao on", poručio je Šalić

BEOGRAD - Novi košarkaš Partizana i jedan od najtalentovanijih centara Evrope Đoko Šalić rekao je danas da mu se ostvario dečački san da dođe u redove višestrukog prvaka Srbije.

"Ostvario mi se dečački san da dođem u Partizan. Najmlađi sam u ekipi, trudiću se i treniraću maksimalno, jer želim da se nametnem treneru Vujoševiću i budem među 12 igrača. Prvi put sam imao priliku da se sretnem sa Grobarima na predstavljanju tima u Pioniru i osećaj je zaista fenomenalan", rekao je Šalić.

Šalić je rođen 1995. godine, visok je 210 centimetara, a konstitucijom i leđnom tehnikom podseća na bivšeg centra Partizana Nikolu Pekovića, koji sada brani boje Minesote.

"Svi znaju da mi je Peković idol, prijaju mi poređenja s njim, ali daleko sam ja od njega, moram još mnogo da radim da bih bio kao on", poručio je Šalić.

On je pre Partizana bio član sarajevske ekipe Stars, a ovog leta je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 19 godina u Češkoj.

Košarkaši Partizana novu sezonu počinju u nedelju, 6. oktobra, kada u hali Pionir u prvom kolu Jadranske lige dočekuju Igokeu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track