PENZIJA: Vladimir Radmanović odlučio da završi košarkašku karijeru
Foto: Beta

Oproštaj

PENZIJA: Vladimir Radmanović odlučio da završi košarkašku karijeru

Košarka -
Srpski košarkaš od 2001. godine nastupao u NBA ligašima i odigrao ukupno 737 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

BEOGRAD - Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Vladimir Radmanović odlučio je da završi aktivnu igračku karijeru, prenose specijalizovani košarkaški portali.

Radmanović je rođen 19. novembra pre 33 godine u Trebinju. Sa 17 godina je stigao u Crvenu zvezdu, gde je proveo četiri sezone. Potom je prešao u FMP, a odatle je izabran na draftu 2001. godine od strane Sijetl Supersoniksa.

Tokom NBA karijere pet godina je proveo u Sijetlu, tri godine u Los Anđeles Lejkersima, u koje je stigao posle kraće avanture sa Los Anđeles Klipersima. Iako je potpisao na pet godina sa "Jezerašima", tim iz Los Anđelesa ga je posle tri godine poslao u Šarlot jer je vozeći snoubord povredio rame i time prekršio klupska pravila.Posle Šarlota nastupao je za Golden Stejt Voriorse, Atlanta Houkse i na kraju za Čikago Bulse.

Radmanović je odigrao 737 utakmica u NBA ligi i imao prosek od 21.9 minuta po meču, osam poena, tri skoka i 1.4 asistenciju u ligaškom delu sezone.

Nekoliko puta je odbijao poziv za reprezentaciju, ali je 2002. godine bio deo tima koji je u Indijanapolisu osvojio zlato na Svetskom prvenstvu. Sa tog takmičenja datira i sukob sa selektorom Svetislavom Pešićem posle kojeg je Radmanović morao da napusti tim.

http://www.youtube.com/watch?v=plDrVq8WLaQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track