PORAZ NA STARTU: Široki Brijeg previsok za Zvezdu
Foto: KK Crvena Zvezda

ABA liga

PORAZ NA STARTU: Široki Brijeg previsok za Zvezdu

Košarka -
Loša igra crveno belih većim delom meča koštala ih je poraza 80:79

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su (80:79) na gostovanju Širokom Brijegu, u prvom kolu ABA lige.

Posle dobrog početka utakmice i vođstva 10:2 Crvena zvezda je stala i imala mnogo problema sa zonskom odbranom 2-3, koju su domaći najviše igrali. Uz mnogo grešaka, koje su pravili tokom meča, izabranici trenera Dejana Radonjića su u poslednjim sekundama prvog poluvremena primili trojku sa više od polovine terena pa su na odmor otišli sa zaostatkom od tri poena 38:35.

U nastavku se igralo prilično neorganizovano i zaostak za Širokim se u trećoj deonici povećavao, a veće probleme za jednog od dva srpska evroligaša sprečio je trojkama kapiten Marko Simonović.

Četvrta četvrtina nije donela promene u igri Crvene zvezde te je Široki dva minuta pre kraja vodi 71:67. U poslednji minut po mnogima jedan od najvećih kandidata za titulu je ušao sa minusom od tri poena, a u igri ga je održavao Demarkus Nelson, koji je pogađao slobodna bacanja, a potom i trojku za prilaz 75:74.

Domagoj Bošnjak je pogodio dva penala pošto košarkaši Crvene zvezde pre toga nisu dobro zagradili koš, posle promašaja Baraća, koji je ubacio 25 poena. Na drugoj strani Radenović je pogodio samo jednom, a potom faulirao Džonsa koji je pogodiio dva bacanja za 79:75 11 sekundi pre kraja.

Bošnjak je pogodio jedno bacanje, a Blažič trojku za konačnih 80:79.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle poraza od Širokog da ekipa nije pružila igru dovoljnu za pobedu.

"Široki je zasluženo pobedio. Na početku utakmice smo bili na potrebnom nivou, ali to nije dugo trajalo. Naša kasnija igra, a posebno u odbrani, bila je preslaba da bismo savladali Široki. U drugom delu smo pokušali da stignemo i prestignemo domaćine, ali način na koji smo to radili nije bio pravi. U svakom slučaju, znali smo šta nas čeka i da je gostovanje u Širokom uvek teško", rekao je Radonjić.

http://www.youtube.com/watch?v=03oUBTOlVzY

Tekstualni prenos

Bošnjak je pogodio jedno bacanje, a Blažič trojku za konačnih 80:79

Nelson je potom fauliran, pogodio je jedno a potom nespretno promašio drugo bacanje 79:76 za Široki

Džons je pogodio penale 79:75

Bošnjak ima dva bacanja koja je pogodio 77:74 za Široki

Trojka Nelsona za 74:75

Nelson je pogodio dva penala minut pre kraja

Boris Barać postiže trojku 74:69

Nelson je pogodio dva penala

Nešto više od dva minuta je do kraja Široki vodi 71:67

Na polovini polsednjeg kvartala Široki je vodio 66:65

Četvrta četvrtina

Mnogo problema ima Crvena zvezda, koja pravi greške u oba pravca igre, ali posle trojke Simonovića na isteku 30. minuta ima samo minus 3 58:55

Treća četvrtina

Čak 25 poena primila je Crvena zvezda u drugoj deonici, ali deluje dosta nesigurno i nervozno. Dvadeset minuta izabranici trenera Dejana Radonjića muče se sa zonom 2-3 jer ne pokušavaju da je razbiju trojkama, a ni pokušaj igre pod koš, ne daje previše rezultata. Na poluvremenu: Široki - Crvena zvezda 38:35

Druga četvrtina

Zvezda je odlično počela utakmicu, povela sa 12:4, ali je tada zapala u probleme sa zonskkom odbranom domaćeg tima, koji je do kraja prvog kvartala uspeo da smanji na 17:14

Prva četvrtina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track