DOBAR POČETAK: Vesterman i Kinsi razbili Igokeu
Foto: Kkpartizan.rs

Derbi na startu sezone

DOBAR POČETAK: Vesterman i Kinsi razbili Igokeu

Košarka -
Partizan odbranu titule počeo trijumfom nad ekipom iz Aleksandrovca 67:56

Košarkaši Partizana su možda i lakše nego što se očekivalo savladali Igokeu (67:56) u prvom kolu regionalne ABA lige.

Izabranici trenera Duška Vujoševića su od početka duela u dvorani Pionir kontrolisali dešavanja na terenu, tako da je posle vođstva 40:21 na poluvremenu, pad u trećem kvartalu i prilazak Aleksandrovčana na (49:39), bezbedno prebrođen.

Početkom poslednje četvrtine Partizan je napravio seriju od 6:0, otišao na 39:57 i rutinski priveo kraju meč, u kom su odličnu partiju u domaćem timu prikazali Terens Kinsi (15 poena) i Leo Vesterman (18 poena u 8/7 za 2 poena). U timu Igokee istakao se Uroš Nikolić sa 16 poena i četiri skoka, a jedino je još Branko Jorović imao zapažen učinak sa devet poena i sedam skokova.

Posle pobede nad Igokeom Duško Vujošević je rekao: "Nije jednostavno igrati prvu utakmicu sa tri nova igrača. Praktično, reprezentativci Gagić, Bogdanović i Lovernj su prvi put u sastavu. Stvaramo novu hemiju tima. Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju. Mislim da smo bili odlični u odbrani i imali nekoliko lepih poteza, posebno u prvih 18 minuta. U drugom poluvremenu bilo je određenih oscilacija zbog neiskustva pojedinih igrača i male neuigranosti, ali sve je to normalno za početak", napomenuo je trofejni stručnjak na klupi Partizana.

Najefikasniji košarkaš na meču Leo Vesterman je kazao: "Bilo je sjajno vratiti se u Pionir, pred našim navijačima. Osećao sam se dobro, nije bilo lako, jer do sada nismo imali pun sastav. Bilo je dosta grešaka i loših stvari, ali smo pobedili i to je najvažnije", rekao je Vesterman.

Tekstualni prenos

Početkom poslednje četvrtine Partizan je napravio seriju od 6:0, otišao na 39:57 i rutinski priveo kraju meč

Četvrta četvrtina

Napad Partizana je prilično slabo delovao u nastavku meča, pa je Igokea u trećem kvartalu smanjila zaostatak na 51:39

Treća četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=s4Y2EZGHvuc

Partizan nije stao, već je u ritmu iz prve deonice nastavio da povećava razliku. Pod kraj prvog poluvremena, koje je obilovalo atraktivnim potezima, Partizan je vodio 40:18, a na isteku 20 minuta 40:21

Druga četvrtina

Do kraja četvrtine Partizan je samo povećavao prednost do 24:8.

Partizan je odmah na startu stavio do znanja Igokei da je rešen da sezonu počne ubedljivom pobedom, pa je polovinom prve četvrtine tim trenera Vujoševića vodi 12:2.

Prva četvrtina

Partizan je prošle sezone osvojio titulu, a Igokea je učešće na F4 završila u polufinalu, porazom od crno-beli.

Klub iz Laktaša je regularni deo prošle sezone završio na prvom mestu na tabeli, što mu je omogućavalo da se direktno plasira u Evroligu, ali je uprava lige, zajedno sa Evroligom, odlučila da u elitno takmičenje direktno idu samo finalisti fajnal-fora. To su bili Partizan i Crvena zvezda. Oba tima su ušla u novu sezonu sa nešto izmenjenim sastavima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track