PROBIO LED: Nedović se upisao u strelce u dresu Golden Stejta
Foto: AP

Naši igrači hvataju zalet u pripremnim mečevima

PROBIO LED: Nedović se upisao u strelce u dresu Golden Stejta

Košarka -
Miroslav Raduljica postigao šest, a Nemanja Nedović pet poena u pripremnim mečevima NBA lige

SOLT LEJK SITI - Polako ali sigurno, Srbi traže svoje mesto pod suncem.

Zagrevanje za start NBA sezone uveliko traje, a u pripremnim utakmicama srpski košarkaši dobijaju sve više minuta na parketu.

Centar Milvoki Baksa Miroslav Raduljica igrao je skoro 18 minuta u meču u kojem je Klivlend slavio sa 99:87.

Promašaji s penala

Don Ruki, kako već zovu našeg košarkaša, prikazao je solidnu partiju postigavši šest poena, oba šuta iz igre su završila u košu, a učinak je mogao da bude i bolji da je Raduljica bio precizniji s linije slobodnih bacanja, a pogodio je samo dva od šest. Dodao je četiri skoka, dve asistencije i dve blokade. Američki mediji uglavnom hvale njegovu igru, mada navode da mora mnogo da radi na brzini i eksplozivnosti.Bila je to utakmica u kojoj su treneri oba tima isprobavali mogućnosti novajlija, ali je ipak najviše pokazao Stiven Grant, koji igra četvrtu sezonu u NBA, a ubacio je 15 poena.

Težak poraz od Jute

Mnogo zapadnije, u Solt Lejk Sitiju, Golden Stejt je pretrpeo težak poraz od Juta Džeza - 101:78. Naravno, neuspeh nije toliko zabrinjavajući za goste, među kojima su takođe rukiji dobili priliku. Nemanja Nedović, „ratnik“ s brojem osam na dresu, igrao je manje nego Raduljica.

Za nešto više od sedam minuta uspeo je da sakupi pet poena, što i nije tako loše. Pogodio je jednu dvojku, jednu trojku i oba slobodna bacanja. Dva puta je upisao asistenciju. Voriorsi su rano jutros odigrali utakmicu s Los Anđelos Lejkersima, a Nemanja nije imao priliku da se suprotstavi idolu Kobiju Brajantu jer se ovaj oporavlja od operacije.

U preostalim noćašnjim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Oklahoma - Filadelfija 103:99, Bruklin - Vašington 111:106, Atlanta - Šarlot 87:85, Makabi - Detroit 69:91, Denver - LA Lejkers 88:90.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track