RAZBIJANJE: Zvezda se igrala sa očajnim Radničkim

ABA liga

RAZBIJANJE: Zvezda se igrala sa očajnim Radničkim

Košarka -
Rezultat 88:51 sve govori

Košarkaši Crvene zvezde su u hali Pionir ubedljivo savladali Radnički iz Kragujevca sa 88:51 (22:11, 22:10, 20:10, 24:20) u derbi utakmici trećeg kola ABA lige.Izabranicima trenera Dejana Radonjića to je bila druga pobeda u regionalnom takmičenju, a Radnički je zabeležio prvi poraz.

Zvezda je silovito počela utakmicu i već posle nekoliko minuta videlo se da Radnički neće imati nikakvu šansu da pobedi. Čvrsta igra u odbrani, ofanzivni skok i dobra organizacija napada doneli su domaćinu veliku prednost u prvom poluvremenu.U nastavku su igrači Zvezde mogli da dozvole sebi da atraktivnim potezima više puta podignu na noge publiku koja je došla na ovosezonsku "premijeru" u Pioniru.Igra gostiju iz Kragujevca nije imala "ni glavnu, ni rep", a košarkaši Radničkog čak 30 puta su pokušali da pogode "trojku", što im je pošlo za rukom samo tri puta.Najefikasniji u Zvezdi bili su Boban Marjanović i Čarls Dženkins sa po 17 poena. Kod gostiju najbolji je bio Monra Jaru sa 11 poena.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je ubedljiva pobeda nad Radničkim dobra uvertira za utakmicu sa Lokomotivom na početku Evrolige. "Ovo je jako dobra uvertira za narednog protivnika koji je jako kvalitetan. Posle ovakvog meča podiže se atmosfera, ali nema razloga za euforiju, kao što nije bilo razloga za pad posle poraza (od Širokog)", rekao je Radonjić novinarima posle meča u Beogradu. "Ovo je bilo dobro, ali moraćemo još mnogo da radimo kako bismo dostigli maksimum. Ukazao nam se prostor da pružimo šansu nekim mladim igračima. Marku Tejiću je to bio stumilans za naporan rad, dok je Dušan Ristić igrao jer nismo imali mnogo igrača u rotaciji", kazao je trener Zvezde. On je dodao da se nada da će navijači i igrači zajedno napraviti iznenađenje protiv Lokomotive u Areni. "Prija nam da igramo pred našim navijačima, oseća se da smo svi tu zajedno. Očekujem da zajedno sa više od 20.000 navijača napravimo iznenađenje. Čitav taj ambijent je očekivan i tek će se videti reakcija na to, ali moramo biti svesni da ovo nije najvažniji deo sezone", kazao je Radonjić. Radonjić je rekao da će reprezentativni centar Raško Katić biti u sastavu za utakmicu sa Lokomotivom. "Katić posle povrede u ponedeljak počinje da trenira, u utorak će već biti sa ekipom. Biće u sastavu u duelu sa Lokomotivom, ali videćemo koliko ćemo moći da ga koritstimo", rekao je Radonjić. Plejmejker crveno-belih Demarkus Nelson kazao je da se zvezdini igrači još navikavaju jedni na druge. "Fokusarini smo da posle svakog treninga budemo još bolji, ali tek je počertak sezone, još se navikavamo jedni na druge i nalazimo pravi ritam", kazao je Nelson.

Tekstualni prenos

Poslednjih deset minuta bilo je stvar rutine za tim trenera Radonjića, u kom se svih dvanaest igrača upisalo u strelce. Konačan rezultat je 88:51

Četvrta četvrtina

Zvezda je počela drugo poluvreme sa pet uzastopnih poena Lazića, a posle pet vezanih poena Marjanovića domaći su imali +31 (58:27). Radnički nije imao ideju u napadu, a i volja je napustila gostujuće igrače zbog ogromnog zaostatka.

Prednost crveno-belih porasla je na +37 u finišu treće četvrtine, pa je trener Radonjić već tada mogao da priušti sebi da pruži šansu mladom Tejiću.

Treća četvrtina

Tamo gde su stali posle prvih deset minuta, košarkaši Crvene zvezde su nastavili u drugoj četvrtini. Radnički nema šut, a uz to ekipa trenera Miroslava Nikolića ima i devet izgubljenih lopti. Beograđani iz minuta u minut povećavaju prednost i čini se da su već sada ostvarili drugi trijumf u sezoni.

Druga četvrtina

Zvezda je počela mnogo bolje i znalački je kažnjavala loš napad Kragujevčana. Posle deset minuta izabranici trenera Dejana Radonjića vode 22:11

Prva četvrtina

Crveno-beli su rane iz Širokog zalečili u Laktašima, sigurnom pobedom protiv Igokee, pa sa povraćenim samopouzdanjem dočekuju najprijatnije iznenađenje starta lige.

Radnički je eksplodirao u prvoj rundi savladavši Cibonu u Zagrebu, a onda pokazao da to nikako nije bila slučajnost u narednom kolu još jednom uverljivom partijom i pobedom nad Širokim u "Jezeru".

ABA liga, treće kolo:

Subota:

Krka – Partizan 60:52Zadar – Cedevita 66:73MZT – Budućnost 78:71Crvena zvezda – Radnički 88:51 Nedelja: Mega Vizura – Igokea (19)Cibona – Solnok (19)Široki – Olimpija (17)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track