VUJOŠEVIĆ: Čega se pametan stidi, Šutanovac se time ponosi!

Tadić stopirao izgradnju stadiona

VUJOŠEVIĆ: Čega se pametan stidi, Šutanovac se time ponosi!

Košarka -
Kada smo bili na korak pravog rešenja i gradnje novog stadiona tadašnji predsednik Tadić je misleći da će se tim poslom neko obogatiti to stopirao. Tu je bio i interes mog prijatelja Miškovića za šoping-molom na Autokomandi, rekao predsednik Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da mu kao predsedniku Skupštine Sportskog društva Partizan nije jasno zašto se bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac javno hvali da je sedam godina po završetku postupka pokrenuo preispitivanje vlasništva nad stadionom Partizana.

"Sudija Vesna Cucić-Dželetović je donela odluku i 1997. je spor oko stadiona završen. Vojska je imala problem sa održavanjem stadiona i sve krupnijim zahtevima fudbalske Evrope, kada su u pitanju velike utakmice, i on je predat Partizanu, koji ga održava i u njega ulaže. Kada smo bili na korak pravog rešenja i gradnje novog stadiona, tadašnji predsednik Boris Tadić je, misleći da će se tim poslom neko obogatiti, to stopirao. Tu je bio i interes mog prijatelja Miroslava Miškovića za šoping-molom na Autokomandi, a Šutanovac se i danas hvali kako je sedam godina kasnije pokrenuo postupak za preispitivanje vlasništva nad stadionom. Ne znam zašto ali očito, čega se pametan stidi Šutanovac se time ponosi", rekao je Vujošević, dodajući da će stadion braniti svim sredstvima, jer su oko tog objekta sublimirani razni interesi preko kojih se neće tako lako preći.

Vujošević je govoreći o Evroligi i činjenici da Srbija po prvi put ima dva tima Partizan i Crvenu zvezdu, istakao da je to dobro za Beograd. "Mislim da je to fantastično za Beograd i da to povećava kvalitet života, koji se meri i brojem velikih kulturnih i sportskih dešavanja, koje on može da ponudi"

Govoreći o šansama Partizana trofejni trener je rekao:

"U grupi A su tri tima koja pretenduju na F4. CSKA, Fenerbahče i Barselona. CSKA je imao i dobar uvod u sezonu, igrajući američku turneju, Fenerbahče je ojačao sa trenerom Željkom Obradovićem, tu je i Barselona. Razloga za optimizam ima, ali ipak treba znati da se tim promenio. Ja sam želeo da ostane većina igrača, ali Lučić je morao da bude prodat. Sada radimo na tome da tim jača i bude ravnopravan sa svim rivalima," rekao je Vujošević i nastavio: "Partizan treba ili da ima ili da stvara šampionski tim. Mi smo negde između. Vesterman ima iskustvo jedne Evrolige, Dalo će nadam se uz njega stasavati i na kraju sezone biti bolji nego sada".

Na opservaciju da se sve više priča kako Partizan razigrava košarkaše za druge reprezentacije Vujošević je rekao:

"Partizan je imao četiri reprezentativca Srbije (Bogdanović, Gagić, Lučić i Musli). Ja samtram da je bilo mesta i za Milosavljevića, ali to je pravo selektora. Mi imamo tri Francuza, jer lakše dolazimo do njih nego do naših talenata na primer iz Mega Vizure".

Vujošević je posle kraće pauze rekao:

"Partizan je godinama, još do dolaska trenera Žeravice u klub bio i ostao elitno mesto gde najtalentovaniji igrači postraju vrhunski i odlaze čak i u NBA. Partizan je prema nekim statistikama dao najviše igrača u NBA. Tako smo i za reprezentaciju dali mnogo igrača, ali niko neće da nas hvali, pa moramo sami.

Neizbežna je bila i priča o finansijama.

"Zemlja je u tranziciji i bez sistema finansiranja vrhunskog sporta. Košarka nije profitabilna, ali je delatnost za kojom postoji potreba. Sigurno je da i Partizan kao klub greši i marketinški nedovoljno afirmiše uspehe koje ima. Zatim, tržište je malo i obavezna je blagonaklonost države da bi se pribavilo dovoljno sponzora. Bilo je kritično, Poreska uprava nas je tri meseca držala u blokadi, ali se posle sastanka sa državnim vrhom stvar pokrenula i iako ima problema mislim da će sve biti u redu. Na tom primeru se pokazalo državničko ponašanje i prevaziđene su klupske strasti."

Vujošević je kao predsednik Skupštine SD Partizan govorio i o primedbama navijača da se u sukobu sa upravom fudbalskog kluba stavio na stranu uprave. "U momentu kada je rukovodstvo fudbalskog kluba napadnuto sa pokušajem pravljenja puča u klubu, bio sam svestan da moram da odbranim institucionalne strukture kuba. Zna se procedura rešavanja problema."Trener košarkaša Partizana je završio očekivanjima od nove sezone ABA lige. "Voleo bih da Partizan i Zvezda nastave dominaciju u ABA ligi, ali Slovencima i Hrvatima jako teško pada što nemaju klub u Evroligi. Razni se tu interesi prepliću."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track