Radonjić: Makabi je institucija evropske košarke
Foto: Saša Pavlić

EVROLIGA

Radonjić: Makabi je institucija evropske košarke

Košarka -
Košarkaši Zvezde večeras putuju za Tel Aviv, a utakmica drugog kola D grupe sa Makabijem igra se u četvrtak od 20.05

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da njegova ekipa odigra na maksimalnom nivou u drugom kolu Evrolige protiv Makabija, ekipe koja je institucija u ovom sportu.

"Idemo u Tel Aviv da igramo sa Makabijem, koji je, kao i mi, izgubio meč prvog kola u Evroligi. Oni su institucija evropske košarke i uvek imaju najveće ambicije. Imaju vruć teren i dobar sistem koji forsira trener Dejvid Blat", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Crveno-beli su prošle nedelje na evropskoj premijeri u Areni izgubili od ruske Lokomotive, dok je Makabi poražen u gostima od Laboral Kuće.

"Želimo da odigramo na maksimalnom nivou. Makabi je imao velikih promena u timu i ekipi je potrebno vreme da se uigra. Imaju dosta problema u izraelskoj ligi zbog velikog broja stranaca", naveo je strateg crveno-belih.

Radonjić je rekao i da njegova ekipa posebnu pažnju mora da obrati na odbranu "pik end rola" Makabija koji najčešće igraju Riki Hikman i Sofoklas Skorcijanidis.

U timu crveno-belih centar Raško Katić se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede.

"Nadam se da će Katić biti sve bolje i bolje. Posle meča sa Lokomotivom koji je bio maksimalan što se tiče energije, u Ljubljani protiv Olimpije nismo imali prostora za odmor", dodao je Radonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track