TINEJDŽER: Željko Obradović otvara bar na plaži kada se penzioniše
Foto: Nebojša Mandić

Plan za budućnost

TINEJDŽER: Željko Obradović otvara bar na plaži kada se penzioniše

Košarka -
Najtrofejniji trener Evrolige penzionerske dane provodiće na plaži u Grčkoj, u svom baru koji će otvorili sa prijateljem

ISTANBUL - Najtrofejniji evroligaški trener Željko Obradović još uvek ne razmišlja o penzionisanju, ali zna šta će raditi kada dođe taj dan. Srpski stručnjak je u izjavi za grčke medije rekao da je odavno dogovorio otvaranje bara na plaži koji će se zvati "Tinejdžeri".

"San mi je da kad dođe dan za penziju otvorim bar na plaži u Grčkoj. Imam tamo odličnog prijatelja i dogovorili smo se da otvorimo bar koji će se zvati "Tinejdžeri", jer smo u tim godinama", kroz šalu je rekao Obradović i dodao.

"Slučajno je i prijatelj mojih godina. To je krajnji cilj. Nadam se da ću ga ostvariti jednog dana".

Obradović je u trenerskom poslu 22 godine. Osvajao je medalje i kao igrač i kao trener, jedini je u svetu koji je kao igrač i trener osvojio zlatnu medalju na šampionatima sveta, a najtrofejniji je trener u Evroligi sa osam titula.

Pored toga 11 puta je bio prvak Grčke sa Panatinaikosom, sedam puta je osvojio Kup Grčke, dva ptua je bio pobednik Saporta kupa, po jednom uzeo Super kup Italije, Kup Jugoslavije i prvenstvo Jugoslavije.

Sa reprezentacijom je bio srebrni na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., zlatni na Svetskom prvenstvu 1998. u Grčkoj, a ima zlato i bronzu sa Evropskih prvenstava 1997. i 1999. godine.

Da će i sa novim klubom Fenerbahčeom nastaviti žetvu trofeja pokazao je pre nekoliko dana kada je osvojio Super kup Turske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track