RASPUCANA ZVEZDA: Laka pobeda nad Solnokom, svi igrači dali bar poen

ABA liga

RASPUCANA ZVEZDA: Laka pobeda nad Solnokom, svi igrači dali bar poen

Košarka -
Zvezda se sa skorom 4-1 na vrhu tabele izjednačila sa Cedevitom i Partizanom
1 / 7

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnoj ligi, pošto su na svom terenu savladali Solnok rezultatom 90:64, u poslednjem meču 5. kola regionalne ABA lige. Najefikasniji u domaćem sastavu, u kom je svaki igrač postigao bar jedan poen, bio je Boban Marjanović sa 16 poena i osam skokova. Pored njega još trojica igrača imala su dvocifreni učinak - Jaka Blažič je dodao 14 poena, a Raško Katić (5sk) i Luka Mitrović (6sk, 5as) po 11.

Na drugoj strani Vili Voren je ubacio 18 poena, Peter Loran je dodao 12, a Tomislav Ivošev 11.

Crvena zvezda se ovim trijumfom izjednačila sa Partizanom i Cedevitom, pa sva tri tima posle pet mečeva imaju skor 4:1.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da je cilj njegovog tima za 5. kolo ABA lige ispunjen - ostvarena je pobeda i sačuvana snaga za treće kolo Evrolige i duel sa Panatikosom.

"Posle teškog puta iz Tel Aviva, bilo je bitno da vodimo računa o oporavku igrača. Želeli smo da utakmici pristupimo na adekvatnom nivou, i to smo i uradili. Gradili smo rezultat od samog početka, a vodili smo i računa o predstojećoj utakmici sa Panatinaikosom", rekao je Radonjić.Trener Solnoka Nedeljko Ašćerić kratko je govorio o tek završenoj utakmici pre nego što je poželeo rivalu sreću."Desilo se ono čega smo se pribojavali. Bili smo fizički inferiorni i mnogo promašivali otvorene šuteve. Mogli smo da odigramo bolje da smo se više koncentrisali. Želim Zvezdi sreću protiv Panatinaikosa i nadam se da će da nastavi ovako", rekao je Ašćerić, koji je svojevremeno i igrao za Crvenu zvezdu.

Tekstualni prenos

Zvezda je rutinski pivela mač kraju i zasluženo slavila 90:64

Četvrta četvrtina

Zvezda se ne zaustavlja i maksimalno koristi dominaciju u reketu. Najveća prrednost bila je poloviinom kvartala 63:40. Na kraju trećeg perioda 74:47

Treća četvrtina

Nakon što su bili na poen od +20, crveno-beli" su usporili u završnici poluvremena, što Mađari koriste i preko Vorena smanjuju deficit na -14 (44:30). U poslednjem minutu Zvezda ponovo igra ozbiljnije i na veliki odmor odlazi sa 50:35.

Druga četvrtina

Košarkaši Crvene zvezde su u prvih deset minuta potpuno dominirali u skoku 14:4, što im je donelo veliku prednost posle prvih 10 minuta 25:11

Prva četvrtina

Crveno-beli traže četvrtu pobedu kojom bi nastavili trku sa Partizanom i Cedevitom za prvo mesto u regionu.Sa druge strane, Solnok je na u donjem delu tabele sa po dva pobede i poraza u prva četiri kola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track