DRUGI PORAZ: Partizan nije znao da pobedi Lavrinoviča i Budiveljnik
Foto: Facebook

Evroliga

DRUGI PORAZ: Partizan nije znao da pobedi Lavrinoviča i Budiveljnik

Košarka -
Četa Duška Vujoševića imala je lepu priliku da se pobedom nad jakom ukrajinskom ekipom približi Top 16 fazi, ali je poklekla u finišu

KIJEV - Košarkaši Partizana NIS poraženi su u meču 3. kola Evrolige u Kijevu od Budiveljnika rezultatom 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16). Utisak je da Partizan nije znao kako da pobedi domaćina koji se, žargonski rečeno, nudio za pobedu.

Gotovo svih 40 minuta vodila se ravnopravna igra, ali je domaćin početkom poslednje deonice kada je postigao tri trojke uspeo da prelomi meč.

Crno-beli nikako nisu znali da zaustave Darijuša Lavrinoviča koji je meč završio sa 22 poena.

U redovima crno-belih Tarens Kinzi je bio najefikasniji sa 16 poena, po 15 su postigli Bogdan Bogdanović i Dragan Milosavljević, a podbacila je centarska linija.

Obe ekipe sada imaju skor 1-2, a u narednom kolu četa Duška Vujoševića dočekuje Fenerbahče Željka Obradovića.

TOK MEČA

1. ČETVRTINA

Partizan je počeo meč sa petorkom Vesterman, Kinsi, Milosavljević, Lovernj, Musli. Sa druge strane domaćin kreće u postavi Strelnieks, Dauns, Samers, Drozdov, Lavrinovič.

Partizan je nateran da šutira sa poludistance, a crno-beli se nisu baš najbolje snašli u uvodnim minutama. Budiveljnik vodi sa 9:2 posle skoro pet minuta igre.

Šest uzastopnih poena crno-belih vratili su goste u igru.

Iako je u najavi meča bilo nagovešteno da bi Bogdanović i Vesterman mogli zbog povreda da odsustvuju, dobra vest po navijače Partizana je da su obojica u igri. Upravo je Bogdanović pogodio prvu trojku, a potom sa još dva poena izjednačio na 15:15 dva minuta pre kraja prve četvrtine.

Na isteku prvih 10 minuta nerešeno 17:17.

2. ČETVRTINA

Partizan, koji ima dobru podršku u Ukrajini, potpuno je udaljen od reketa, ali zato spoljna linija dobro funkcioniše. Bogdanović novom trojkom donosi izjednačenje crno-belima 28:28 u 14. minutu. Deset poena Bogdanovića i deset poena Kinsija, uz šest poena Milosavljevića do sada.

Poenima Gagića posle ofanzivnog skoka Partizan je prvi put poveoo u 17. minutu rezultatom 33:32. Dobro funkcioniše centarska linija Gagić - Šalić u ovom trenutku.

Serija domaćina 6:0 za prednost 40:37, ali Vesterman prvom svojom trojkom donosi novo izjednačenje 40:40 tačno dva minuta pre isteka druge četvrtine.

Finiš meča nije doneo puno poena, tačnije Samers je zakucao za 42:40. Partizan je imao sedam sekundi za napad, Kinsi je pokušao, tražio je prekršaj, ali su sudije ostale neme.

Partizan je neočekivano loše gradio svoj koš, domaćin ima šest ofanzivnih skokoka, koliko i Partizan odbrambenih. Budiveljnik šutira čak 72 odsto za dva poena (13/18), Partizan se prilično ispromašivao (14/30) ili 46%.

3. ČETVRTINA

Budiveljnik je otvorio ovaj period igre trojkom, a crno-beli su gotovo tri i po minuta čekali na poene.

Ipak, u finišu četvrtine Partizan je bio prisebniji i uspeo da poenima Milosavljevića dođe do minimalne prednosti 53:52 pred poslednjih deset minuta regularnog dela.

4. ČETVRTINA

Dve vezane trojke Ukrajinaca za prednosti 61:55. Partizan je za četiri minuta postigao svega dva poena.

Gagić je prekinuo seriju domaćina, ali je Lavrinovič novom trojkom doneo domaćem timu sedam poena prednosti na sredini poslednje četvrtine - 64:57.

Partizan se vratio u igru serijom 5:0, ali Lavrinovič je nezaustavljiv. Centar domaće ekipe održava prednost - 68:62 dva i po minuta pre kraja.

Sa linije penala domaći tim je na 2:18 pre kraja stigao do najveće prednosti - 70:62. Musli smanjuje prednost, potom i Bogdanović pogađa za dva poena - 70:66.

Ejken je siguran sa linije penala, Bogdanović pogađa trojku - 72:69.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track