PONOVO BIJE: Miladin Kovačević tukao košarkaša Smedereva posle utakmice
Foto: Dado Djilas

Osuđivani nasilnik ponovo u akciji

PONOVO BIJE: Miladin Kovačević tukao košarkaša Smedereva posle utakmice

Košarka -
Igrač Meridijane iz Novog Sada, po završetku meča koji je njegov klub izgubio, pljunuo i šutnuo suparnika, Darka Rnića

SMEDEREVO - Siledžija.

Miladin Kovačević (26), koji je postao poznat u javnosti zbog prebijanja Amerikanca Brajana Štajnhauera u maju 2008. godine, ponovo je učestvovao u incidentu!

Ovog puta Kovačević je na košarkaškoj utakmici u Smederevu prvo pljunuo, potom oborio i šutnuo protivničkog igrača Darka Rnića (31), saznaje Kurir od izvora koji se zatekao na licu mesta.Rvački zahvat- Do incidenta je došlo po završetku uzbudljive utakmice između KK Meridijana, za koji igra Kovačević, i KK Smederevo, čiji je košarkaš Darko Rnić. Meč je već bio rešen u korist Smederevaca, a Kovačević se u najmanju ruku poneo nesportski jer je prvo rvačkim zahvatom oborio Rnića na parket, a potom ga i udario nogom dok je prolazio pored njega - kaže izvor Kurira i dodaje:- Kovačeviću ni to nije bilo dosta, već je i pljunuo Rnića. Srećom, veći incident su sprečili igrači oba tima, koji su ih razdvojili - priča naš izvor.Kako saznajemo, Kovačević i nekoliko njegovih saigrača nastavili su da divljaju i posle utakmice, besni zbog poraza, pa su u svlačionici u dvorani SC Smederevo razlupali slavine, fen za kosu, sušilice za ruke i sve što im je dopalo šaka.Kažnjen sa 34.500 dinaraMeč u Smederevu je odigran 26. oktobra u okviru 4. kola Prve lige Srbije, a domaćini su slavili rezultatom 96:93. Kovačević je na tom meču igrao pet minuta i postigao pet poena, a odlukom Lige kažnjen je sa 34.500 dinara zbog nesportskog ponašanja.

D. I. - A. S. B.

Srbija za Kovačevića Americi platila 900.000 dolaraMiladin Kovačević je 2010. godine osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog toga što je u SAD maja 2008. godine u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, koji je zadobio povrede opasne po život. Kovačević je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. On je pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji. Kovačević je posle prebijanja mladog Amerikanca pobegao u Srbiju uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku, a država Srbija je za njegovu slobodu iz budžeta izdvojila čak 900.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track