RADONJIĆ: Navijači će sada više verovati u nas
Foto: Tanjug

Evroliga

RADONJIĆ: Navijači će sada više verovati u nas

Košarka -
Srećan sam zbog pobede, ali bi mi bilo još draže da je posle mnogo godina evroligaški trijumf ostvaren na domaćem terenu, rekao je trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je posle trijumfa nad Laboral Kućom (73:63) u 4. kolu Grupe D Evrolige, da je veoma srećan što je tim posle mnogo godina slavio u najkvalitetnijem nadmetanju na kontinentu. "Čestitam igračima na pobedi, srećan sam, mada bih više voleo da smo prvi trijumf posle mnogo godina u Evroligi ostvarili kod kuće. slavili smo na teškom terenu. Znali smo sa kakvom ekipom igramo i da posle prve četvrtine treba očekivali da Laboral reaguje. To se i dogodilo i naš rival je uspeo da preokrene rezultat. Ipak kada je trebalo bili smo dobri u odbrani, donosili kvalitetne odluke u napadu i verujem da će mnogi koji su nas osporavali sada imati više vere u nas. Mnogo smo se potrošili, ali moramo naći načina da se oporavimo i nastavimo istim putem, u teškim utakmica koje su pred nama", rekao je Radonjić. Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson je istakao: "Izgleda da smo se naučili na greškama iz utakmica sa Lokomotivom i Panatinaikosom. Tada smo dozvoljavali da protivnik napravi veliku razliku, što je bilo loše, jer nismo uspevali da se vratimo kako treba. U Vitoriji je bilo drugačije, sve vreme smo znali šta želimo imali kontrolu igre i zasluženo ostvarili prvi trijumf u Evroligi. Čini mi se da je lako moglo da se dogodi da umesto 1-3 posle četiri utakmice imamo skor 3-1, ali šta je tu je. Moramo da se oporavimo i nastavimo sa napretkom jer imamo još mnogo iskušenja pred nama", rekao je Nelson. On je dodao da je meč protiv Laborala najbolji koji je igrao u Evropi. "Ovo je moja najbolja igra od kada sam došao u Evropu, ali to je posledica igre čitavog tima", smatra Amerikanac.

Trener Laboral Kuće Serđo Skariolo je posle poraza kazao: "Čestitam Zvezdi, koja je bila mirnija i pametnija od nas. Zaista ne znam u čemu je problem sa našom igrom, ali vreme je da se zamislimo i pronađemo rešenje za greške. Nismo dobro odgovorili na zatvaranje reketa od strane Zvezdinih centra, a ni šut nas nije služio", rekao je Skariolo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track