RADONJIĆ: Lokomotiva je favorit, ali imamo šansu u Rusiji
Foto: Tanjug

Evroliga

RADONJIĆ: Lokomotiva je favorit, ali imamo šansu u Rusiji

Košarka -
Trener Crvene zvezde je dodao da šanse crveno-belih za plasman u Top 16 nisu velike, iako crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i poraza

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas, uoči duela sa Lokomotivom Kuban da ekipa u svaki meč ulazi da pobedi, bez obzira na ime protivnika.

"Pojam rasterećenosti ne postoji kod nas. Bez obzira na ime rivala, Zvezda uvek ide na pobedu. Lokomotiva je prikazala ono što se očekuje od njih u ovoj grupi. Godinama ulažu novac, tim je sastavljen od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evroligi. Pokušaćemo da odigramo dobar meč i, ukoliko nam se ukaže šansa, pobedimo", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Radonjić je dodao da šanse crveno-belih za plasman u Top 16 nisu velike, iako crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i poraza.

"Iskustvo koje stičemo je neprocenjivo, ali šanse za plasman među najboljih 16 nisu velike, pogotovo zbog rasporeda. Pokušaćemo da pobedimo i da poboljšamo poziciju", naveo je trener crveno-belih.

Krilni centar Zvezde Luka Mitrović ulogu favorita prepustio je ruskoj ekipi.

"Nakon četiri vezana trijumfa, idemo na put u pobedničkom ritmu i puni samopouzdanja. Protivnik je odličan, oni su praktično već osigurali plasman u Top 16 fazu. Lokomotiva je favorit, ali idemo tamo bez predaje i nadam se da ćemo iskoristiti šansu", kazao je Mitrović.

On je dodao da je zadovoljan minutažom u dosadašnjem toku sezone i naveo da će se i u budućnosti truditi da opravda poverenje.

Utakmica šestog kola D grupe Evrolige između Lokomotive i Crvene zvezde igra se u petak u Krasnodaru od 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track