Milosavljević: Umor, malo igrača, ali imamo šanse
Foto: Tanjug

Kapite veruje u plasman Partizana Top 16

Milosavljević: Umor, malo igrača, ali imamo šanse

Košarka -
Barselona je pobedila Partizan s 82:64 i udaljila beogradski klub od plasmana u Top 16 Evrolige

BEOGRAD - Kapiten košarkaša Partizana Dragan Milosavljević rekao je da je pad u igri njegovog tima protiv Barselone bio uzrokovan manjim brojem igrača i umorom, ali je dodao da i dalje postoji šansa da se ekipa plasira u Top 16 fazu Evrolige. "Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali nas je u drugoj stigao umor posle teške utakmice sa Crvenom zvezdom, a imamo i kraću klupu. Nismo igrali dobro odbranu, a oni su imali odličan procenat šuta, imaju jednu od najboljih bekovskih linija u Evropi. Čekaju nas teške utakmice, ali mislim da još imamo šanse za Top 16", rekao je Milosavljević. Barselona je u Beogradu pobedila Partizan sa 82:64 u šestom kolu Evrolige i tako ostavila crno-bele na jednom trijumfu. Domaći tim držao se u prvom poluvremenu, ali su gosti u drugom napravili veliku razliku, delimično i zbog slabe igre rivala u napadu. "Trebaće nam vremena da se priviknemo na nedostatak prvog plejmejkera. I pored toga smo se borili, ali se u drugom se videlo da smo umorni. U prvom poluvremenu smo imali ideju, ali nismo imali snage da tako igramo u drugom", rekao je Milosavljević. Terens Kinsi je imao problema sa leđima, zbog čega je propustio meč u Moskvi protiv CSKA, a danas je imao bolnu grimasu i držao je ruku na tom delu tela, da bi se posle toga držao za članak leve noge, ali je u svlačionici kazao da se oseća dobro. "Okej sam, okej. Pali smo u drugom poluvremenu. Napravili smo nekoliko grešaka, a tim kao što je ovaj to uvek iskoristi i kazni. Hvala navijačima na ambijentu, iako im nismo priredili šou kakav je trebalo. Uvek ima nade za Top 16", rekao je Kinsi. Prvi centar Nikola Milutinov imao je slično viđenje meča kao svoji saigrači. "Dobro smo počeli meč, ali smo doživeli pad u poslednja dva-tri minuta prvog poluvremena, a timovima kao što je Barselona ne treba mnogo da preuzme kontrolu. Postoji i dalje nada za Top 16, ali se okrećemo prvo utakmici sa Radničkim, a o Nanteru ćemo razmišljati kad za to dođe vreme", rekao je Milutinov. Partizan će u sledećem kolu narednog četvrtka gostovati Nanteru.

Nahbar: Partizan igra srcem

Košarkaš Barselone Boštjan Nahbar rekao je da je njegova ekipa u pobedi nad Partizanom u Evroligi verovatno odigrala najbolju utakmicu u sezoni. "Partizan se borio, ali smo mi večeras odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone. Partizan jeste u teškoj situaciji, ima mlad tim, koji nikad ne odustaje. Jeste da imaju povrede i probleme, ali igraju srcem, tako da se nadam da će ući u Top 16", rekao je Nahbar.Nahbar, koji je po izlasku na teren hale Pionir dočekan aplauzom Partizanovih navijača, kazao je da su crno-beli "velika škola košarke". "Uvek volim da se vratim u Beograd, u halu Pionir. Odrastao sam gledajući Divca, Danilovića i ostale legende. Za mene je ovo posebno mesto, jako sam srećan jer osecam da me navijači Partizana poštuju i to mi mnogo znači", istakao je slovenački košarkaš. Centar španske ekipe, hrvatski reprezentativac Ante Tomić rekao je da je njegov klub pobedom u Beogradu došao u situaciju da se bori za prvo mesto u grupi. "Jako važna pobeda, sada imamo komotnu situaciju u grupi i slede nam utakmice protiv Fenerbahčea i CSKA za prvo mesto. Mi ne želimo ni od koga da izgubimo, sramota nas je što smo izgubili od Nantera kod kuće, nismo hteli nikome da učinimo zlo, napravili smo to sami sebi", rekao je Tomić.

Tomić je od košarkaša Partizana posebno pohvalio Bogdana Bogdanovića, za kojeg je rekao da je glavni igrač i najveći potencijal ekipe. Bek Barse Kostas Papanikolau rekao je da nije očekivao ubedljivu pobedu u Beogradu. "Znali smo da će biti teško, ali ne i ovolika razlika... Posle prve četvrtine smo zaigrali veoma snažno u odbrani, što nam je omogućilo da damo dosta poena iz tranzicije i to je bilo odlučujuće", kazao je Papanikolau. Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa je naveo da mu je Partizan "drag" i da se nada da će crno-beli proći u narednu fazu Evrolige. "Nije da sam navijač, ali Partizan mi je drag. Uvek imaju mlade igrače i trenera koji je tu godinama i koji radi odličan posao. Ja volim mlade timove, jer sam i ja još mlad i nadam se da će proći u Top 16", rekao je 23-godišnji Papanikolau.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track