Aleks Marić: Srbija je pravo čudo za Rusiju
Foto: Euroleague

Bivši košarkaš Partizana o Krasnodaru

Aleks Marić: Srbija je pravo čudo za Rusiju

Košarka -
Australijski košarkaš srpskog porekla kaže da je nemoguće uporediti život u srpskoj prestonici sa sadašnjim

Otvorio dušu.Košarkaš Lokomotive Kuban Aleks Marić i dalje u najlepšem sećanju nosi svoj boravak u dresu Partizana i u Beogradu. U razgovoru za Kurir Australijanac srpskog porekla kaže da se nije privikao na život u Rusiji, koji se umnogome razlikuje od onog u Srbiji.Sve je drugačije- Rusija jeste Evropa, ali se mnogo toga razlikuje u odnosu na Beograd i Balkan uopšte. Ne družimo se toliko, po gradu nema mnogo kafića i teže se živi u odnosu na ostatak Evrope - počeo je razgovor za Kurir Marić.Australijski reprezentativac istakao je da je Zvezda mnogo napredovala od vremena kad je on igrao za Partizan.- Nikako ne mogu da poredim današnju ekipu Crvene zvezde s onom u vreme kad sam nosio dres Partizana. Ako Zvezda nastavi s ovakvim partijama, mislim da imaju dobre šanse za plasman u Top 16. Napravili su dobru ekipu i napreduju iz sezone u sezonu. Smatram da crveno-beli na najbolji način to pokazuju u poslednjim utakmicama u Evroligi. Nalaze se u dobroj formi i, što je najvažnije, dobili su na samopouzdanju.Aleks Marić pomno prati dešavanja u Partizanu, ali nije siguran da li će crno-beli uspeti da se plasiraju u drugu fazu Evrolige.

- Pratim sva dešavanja u Partizanu i mogu da kažem da šanse postoje, ali će biti mnogo teško. Nalaze se u grupi gde su tri ekipe mnogo jake, dok se oni bore s Nanterom i Budiveljnikom za mesto koje vodi u Top 16. Naravno da će mi biti drago ako izbore plasman u drugu fazu.Ne sme biti opuštanja Košarkaš Lokomotive smatra da njegov tim ne sme da se opusti u nastavku takmičenja uprkos tome što su posle pet kola prvi na tabeli.

- Evroliga je veoma teško takmičenje i naš sadašnji skor ne mora ništa da znači. Rivali su veoma jaki i vrlo lako možemo da dođemo do učinka 4-4 ukoliko ne budemo koncentrisani i ne pružimo igru kakvu umemo - zaključio je Marić.

OscilacijeLAKŠE NAM JE U GOSTIMAAleks Marić ne može da objasni zašto Lokomotiva igra mnogo lošije kod kuće nego u gostima.- Ne znam zbog čega, ali i na početku prošle sezone igrali smo daleko slabije na domaćem terenu nego na gostovanjima. Moramo da napravimo balans između utakmice kod kuće i u gostima, odnosno da sprečimo oscilacije u igri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track