BLAT PRED ZVEZDU: Igranje u Beogradu je uživanje

Evroliga

BLAT PRED ZVEZDU: Igranje u Beogradu je uživanje

Košarka -
Uprkos tome što je teško gostovanje, radujem se tim mečevima jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru, kaže trener Makabija

Trener košarkaša Makabija Dejvid Blat rekao je da u dobrom raspoloženju dolazi u Beograd na meč 7. kola Evrolige sa Crvenom zvezdom. “Vredno smo trenirali meča sa Elijatom, dva dana intenzivnog treninga, a pobeda nam je pomogla da se dodatno smirimo i sada u pravom raspoloženju putujemo u Beograd”, kazao je Blat.

“Igranje u Srbiji uvek je teško i predstavlja veliki izazov – navijači su brojni, bučni i razumeju košarku. Uprkos tome što je teško gostovanje, radujem se tim mečevima jer to je ono što želite da doživite kroz karijeru. U Srbiji košarka ima tradiciju, a ljudi je strastveno prate”, dodao je trener Makabija.

Treer najtrofejnijeg izraelskog tima, kaže da ključ uspeha Makabija leži u odbrani na Bobanu Marjanoviću, koji je u minuloj rundi, primetio je Blat, imao više skokova od trojice centara Izraelaca zajedno.

"Gledao sam svojevremeno Marjanovića u američkoj letnjoj ligi. On je veliki talenat i ne razumem kako već ne igra u NBA ligi."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja