UJEDINILI SE GROBARI: Alkatraz i Zabranjeni zajedno bodrili košarkaše Partizana

Posle dve godine

UJEDINILI SE GROBARI: Alkatraz i Zabranjeni zajedno bodrili košarkaše Partizana

Košarka -
Poslednjih dana među navijačima se mogla čuti priča kako će doći do pomirenja među "Grobarima", a da li je ovo prvi korak ostaje da se vidi u narednom periodu

BEOGRAD - Da li je višegodišnje neprijateljstvo između zaraćenih grupa "Grobara" konačno završeno?

Na utakmici ABA lige između Partizana i Olimpije na istoj tribini gde se obično nalaze članovi "Alkatraza" bila je okačena zastava "Grobari" koja pripada suprotstavljenoj frakciji "Zabranjeni". Na istoj tribini bila je i zastava Jang Bojs koja pripada grupi koja je sa "Zabranjenima"

Poslednjih dana među navijačima se mogla čuti priča kako će doći do pomirenja među "Grobarima", a da li je ovo prvi korak ostaje da se vidi u narednom periodu.Od sredine 2010. godine "Zabranjeni" i "Alkatrazi" su u ratu koji je izbio oko podele teritorija i unosnih zarada od trgovine narkoticima. Ceo sukob oko prevlasti počeo je još tokom prolećne sezone prošlogodišnjeg fudbalskog prvenstva. Odmetnuti „Grobari” hteli su da iskoriste rastuće nezadovoljstvo prema vođama tribine, pa je izbila tuča na utakmici Spartak – Partizan u Subotici. Smatra se da je „Alkatraz” izgubio tu bitku, jer je vođa "Zabranjenih" Alen Kostić osvojio veliki transparent „Grobari jug” koji je krasio južnu tribinu. Ovaj rat je dobio svoj krvavi epilog u oktobru iste godine kada je ubijen član "Zabranjenih" Ivan Perović.

"Zabranjeni" i "Alkatrazi" su nekoliko puta dolazili u sukob na utakmicama, poput one na stadionu OFK Beograda ili ispred hale "Pionir" uoči finalnog meča sa Hemofarmom kada je uhapšeno 54 navijača.Poslednji sukobi desili su se na 145. večitom derbiju, kada su se suprotstavljene strane gađale bakljama.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, koji je i predsednik Sportskog društva Partizan, sve vreme trajanja sukoba dve navijačke frakcije je isticao da je potrebno da se sukobi reše i da se svi koji vole Partizan stave u službu uspeha kluba za koji navijaju. Da li su ga navijači, koji svaki Vujoševićev izlazak na teren prate ovacijama poslušali ostaje da vidimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track