VUJOŠEVIĆ: Za dve godine primio sam dve plate
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

VUJOŠEVIĆ: Za dve godine primio sam dve plate

Košarka -
Trener Partizana rekao da je zadovoljan partijom protiv kvalitetnog Budiveljnika

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević, rekao je posle pobede nad Budiveljnikom (76:61) u osmom kolu Evrolige da je zadovoljan igrom tima i reakcijom navijača u kako je rekao kriznom momentu "Budiveljnik je klub sa velikim kvaklitetom i budžetom. Hvala navijačima koji su u kriznom momentu ispunili dvoranu i mnogo pomogli. Hvala igračima, oni su pokazali da su se polako adaptirali na nedostatak jedinog pleja", rekao je trener Partizana.

Opet vam kažem.. Ja sam primio dve plate. Jednu prošle godine, jednu ove godine. Kad se deli plata igračima, neko dobija 8. a neko 9. od prošle godine. Kada se dobija plata, ja moram da gledam spisak, kome je osma, kome prva... Oni su formalno slobodni, imali su pozive, ali jako naporno rade, izvanredni su momci, posvećeni... Sigurno da ima grešaka i marketinga kluba, ali ipak osnovne greške su u nekom odnosu prema Partizanu.

"Kada se pogleda iz ove perspektive čovek ima za čime da žali. Bilo je tu propuštenih prilika koje bi nas dovele u drugačiju situaciju. Šanse nisu prevelike, ali postoje. Igraće se još dve utakmice i kao što kaže Fidel Kastro, koji voli košarku, igraćemo do zadnjeg daha", rekao je Vujošević. On je dodao da se promenom igrača tokom sezone pokazalo da Budiveljnik ima ozbiljan budžet i da je Partizan ukrajinskoj ekipi pokazao da neke stvari ne mogu da se kupe.

"Budiveljnik je kvalitetna ekipa kojoj nismo dopustili da do kraja prikaže svoj kvalitet. Oni imaju ozbiljan budžet. Jesu novi u Evroligi i drago im je što smo im možda pomogli da shvate da ipak određene stvari ne mogu da se kupe i moraju da se poštuju", istakao je trener crno-belih.

Trener košarkaša Budiveljnika Ainars Bagackis rekao je da je Partizan iskusna evroligaška ekipa i da je bio mentalno jači.

"Partizan je bio jači, pre svega mentalno. Svi u Partizanu znaju kako da igraju pod pritiskom, pred navijačima. Fantastična je bila podrška i teško je igrati protiv šest, jer je publika bila šesti igrač Partizanu", rekao je Bagackis "Partizan je igrao jednostavnu košarku, ali veoma agresivno. Dragan Milosavljević, Bogdan Bogdanović, centri...svi su na skoku. Ono što smo pripremili nismo uspeli da uradimo, Partizan nas je u skokovima baš nadmašio", kazao je letonski stručnjak.

Bagackis je istakao da Partizan ima iskustvo, ali ne "po godinama, već po evroligaškom statusu". "Imali smo veliki pritisak da dobijemo ovu utakmicu. Dobro smo igrali u odbrani, ali su skokovi bili veliki problem. Skok pa brz šut, to smo ponavljali i to nas je bacilo u "nokdaun". Pokušali smo da se vratimo, ali nismo uspeli", kazao je Bagackis. Novinare je zanimalo zašto je u finišu utakmice tražio dva uzastopna tajmauta, a Bagackis je odgovorio da kao trener "ima tu privilegiju". Na pitanje da li njegova ekipa dve utakmice do kraja ima šanse za plasman u Top 16 fazu, Bagackis je rekao:

"Kao što je Če Gevara govorio: Sve je moguće, i ono što nije moguće".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track