BOBANOV SIN: Pamtiću dok sam živ doček Delija u Pioniru
Foto: Nebojša Mandić

Vladimir Janković o meču sa Zvezdom

BOBANOV SIN: Pamtiću dok sam živ doček Delija u Pioniru

Košarka -
To je klub mog oca, doživeo sam nezaboravne trenutke u Beogradu, kaže za Kurir košarkaš Panatinaikosa

U čast legendarnog Bobana.Košarkaš Panatinaikosa Vladimir Janković i dalje se seća atmosfere iz Pionira kad je njegov klub gostovao Crvenoj zvezdi i kaže da je to nešto što će pamtiti čitav život. Vladimir je sin pokojnog Slobodana Jankovića, legendarnog košarkaša crveno-belih.- Mnogo je bilo lepo kad smo igrali u Pioniru, barem meni. To je klub mog oca i osećaj nije bio svakodnevan. Zahvaljujem se navijačima, igračima, ali i svima u Zvezdi za lep doček - istakao je Janković i dodao:- Moram da priznam da sam jedva čekao da izađem na parket Pionira, iako nisam dobio priliku da zaigram. To je za mene bio poseban osećaj, i sigurno ću to čitav život pamtiti.Košarkaš zelenih priznao je da navijači Panatinaikosa gaje animozitet prema Crveni zvezdi.- I jedni i drugi imaju crveno-bele boje i to je nešto što naši navijači ne mogu da podnesu. Poznato je koliki animozitet vlada između naših i Olimpijakosovih navijača, a Delije imaju odličnu saradnju s njima - konstatovao je košarkaš Panatinaikosa.Vladimir Janković, bez obzira na to što ima grčko državljanstvo, u srcu nosi i zemlju u kojoj je rođen.- Imam dosta rodbine, ali i prijatelja u Srbiji. Svakog leta idem tamo i to mi mnogo znači. Trenutno je kod mene jedan rođak, koji je došao da gleda meč sa Zvezdom, ali i da bude sa mnom ovde u Atini. Najvažnije je da komuniciram sa ljudima iz zemlje mojih roditelja. Za košarkaša Panatinaikosa velika je satisfakcija što nastupa za jedan od najboljih timova u Evropi.- Svaki igrač sanja da igra u timu koji je osvojio šest evropskih titula. To je za mene veoma bitno, motiviše me i nadam se da ću opravdati poverenje trenera, ali i svih u Panatinaikosu - zaključio je Janković.

Legenda... Boban Janković
Legenda... Boban Janković

Jaka konkurencijaNIJE LOŠE ZA PRVU SEZONUIgrač zelenih zadovoljan je prvom sezonom u Panatinaikosu i veruje da može još bolje.- S obzirom na to da sam prvu sezonu ovde, mislim da sam se uklopio u ovaj sistem. Zadovoljan sam i verujem da ću dobijati još veću minutažu kako sezona bude odmicala - poručio je Janković.

Ceni rivalaZVEZDA IGRA BRZU KOŠARKUVladimir Janković ima lepo mišljenje o Crvenoj zvezdi i napominje da ove sezone imaju odličan tim.- Zvezda forsira brzu košarku, 30 odsto igraju tranziciju. Pored toga, na svakoj utakmici pet ili šest košarkaša ubaci 10 ili više koševa. Želim im sve najbolje u budućnosti - istakao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track