ŠOK U SOLNOKU: Partizan za poluvreme prokockao +14 i izgubio
Foto: Kkpartizan.rs

ABA liga

ŠOK U SOLNOKU: Partizan za poluvreme prokockao +14 i izgubio

Košarka -
To je srpskom i regionalnom prvaku treći poraz uz osam pobeda u 11 mečeva

Košarkaši Partizana izgubili su od mađarskog Solnoka sa 76:71 (14:27, 15:16, 22:12, 25:16) u 11. kolu ABA lige. Najefikasniji u redovima Partizana bio je Bogdan Bogdanović sa 25 poena, dok je u pobedničkoj ekipi najbolji bio je Vili Voren sa ubačenih 20 poena. Partizanu je ovo treći poraz u regionalnom takmičenju, dok je Solnok upisao četvrtu pobedu. Crno-beli su odlično počeli utakmicu i gotovo bez greške odigrali prvo poluvreme. Dva minuta pre kraja prve četvrtine stekli su dvocifrenu prednost (21:10) i povećavalo su je do kraja poluvremena. Posle lakih poena Bogdanovića i Kinzija iz kontranapada, Partizan je poveo sa 35:18, a na pauzu je otišao sa 14 poena prednosti (43:29). Do polovine treće četvrine činilo se da će aktuelni šampion ABA lige lako privesti meč kraju, ali je Solnok serijom od 7:0 smanjio prednost Partizana na šest poena razlike, da bi do kraja treće deonice ta prednost iznosila samo četiri poena. Obe ekipe su loše odigrale početak poslednje četvrtine, pa je u prva tri minuta viđen samo jedan poen sa linije za slobodna bacanja. Zahvaljujući, pre svega, dobroj igri Petera Loranta koji je vezao osam poena, a i lošoj igri Partizana, Solnok je četiri minuta pre kraja meča poveo sa 63:62. Meč je rešen 40 sekundi pre kraja kada je Voren pogodio za tri poena (70:66), a nakon toga Bogdanović pogodio samo jedno slobodno bacanje. U preostalom vremenu košarkaši Solnoka su bili sigurniji sa linije za slobodna bacanja, pa su tako i drugu godinu za redom savladali Partizan na svom terenu.

Tekstualni prenos

Solnok je na isteku 36. minuta poveo 67:66, a potom je boljomm igrom u završnici ostvario vredan trijumf i naneo Partizanu treći poraz.

Četvrta četvrtina

Lošom igrom uz samo 12 postignutih poena, Partizan je dozvolio Solnoku da smanji zaostatak na 55:51

Treća četvrtina

Iako je drugi deo igre izgubio rezultatom 16:15 srpski tim ima ubedljivu prednost 43:29

Druga četvrtina

Od prve sekunde duela u Mađarskoj srpski tim je u vođstvu, koje raste iz mniuta u minut, a posle isteka prve deonice je bilo 27:14

Prva četvrtina Beogradski „crno-beli“ odlaze na gostovanje u Mađarsku nakon pobede u Evroligi nad Budiveljnikom (76:61), kojom su ostali u igri za plasman u Top 16.U prethodnom kolu Partizan je savladao Olimpiju rezultatom 63:52, a ekipa Sonkoka je izgubila od Cedevite u gostima rezultatom 98:87.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track