PREGOVORI O MESTU SELEKTORA: Rodman otputovao u Severnu Koreju
Foto: Fonet

Stari drugari

PREGOVORI O MESTU SELEKTORA: Rodman otputovao u Severnu Koreju

Košarka -
Bivši američki košarkaš prisustvovaće turniru koji će početkom sledeće godine biti organizovan u okviru proslave rođendana severnokorejskog lidera

PEKING - Legenda američke profesionalne košarkaške NBA lige Denis Rodman otputovao je u Severnu Koreju gde bi, pored ostalog, trebalo da razgovara sa liderom Kimom Džongom Unom o vođenju tamošnjeg nacionalnog tima.

Rodman je novinarima na aerodromu u Pekingu rekao da očekuje da se 8. januara sledeće godine sastane sa Kimom.

Bivši američki košarkaš prisustvovaće turniru koji će početkom sledeće godine biti organizovan u okviru proslave rođendana severnokorejskog lidera.

"Znam da Kim čeka da se vratim u Severnu Koreju. Nadam se da ćemo razgovarati o stvarima koje bi mogle da pomognu celom svetu", naveo je Rodman.

On je u Severnu Koreju otputovao dve nedelje pošto je Kim Džong Un naredio egzekuciju svog teče DŽang Song Teka.

Rodman je naveo da njegov odlazak u Pjongjang nema veze sa ovim događajem, kao i da ne brine za sopstvenu bezbednost u Severnoj Koreji.

Rodman i severnokorejski lider sprijateljili su se u februaru, kada je bivši košarkaš doputovao u tu zemlju sa Harlem Globtrotersima.

Nekadašnji as Detroita, Čikaga i San Antonija najavio je da će uskoro u Severnu Koreju da dovede ekipu sastavljenu od 12 američkih košarkaša, ali nije naveo imena.

"Nadam se da košarka može da zbliži zemlje, sport je veoma važan za ljude širom sveta. Nadam se da će moja poseta ohrabriti i predsednika SAD Baraka Obamu da proba da razgovara sa njima", dodao je Rodman.

Ovaj košarkaš je tokom igrače karijere sa Čikago Bulsima osvojio tri šampionske titule, a sa Detroit Pistonsima je dva puta bio prvak NBA lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track