Pobede Majamija i Indijane, Raduljica postigao osam poena
Foto: Beta Ap

NBA LIGA

Pobede Majamija i Indijane, Raduljica postigao osam poena

Košarka -
Srpski košarkaš Miroslav Raduljica igrao je nešto više od 19 minuta, postigao je osam poena i imao četiri skoka

BEOGRAD - Košarkaši Majamija pobedili su prošle noći na svom terenu, posle produžetka Atlantu sa 121:119 i zabeležili petu uzastopnu pobedu u NBA ligi. Majami je utakmicu počeo serijom od 13:0, ali je drugu četvrtinu izgubio sa 31:17. Atlanta je imala sedam prednosti u završnici utakmice, ali su domaći igrači zahvaljujući dobrom izvođenju penala uspeli da uvedu utakmicu u produžetak. Rej Alen je osam sekundi pre kraja pogodio sva tri bacanja za produžetak, a Majkl Bizli je 9,2 sekunde pre kraja produžetka pogodio dva bacanja, nakon čega je Majami osigurao pobedu.

Najefikasniji u ekipi Majamija bio je Lebron Džejms sa 38 poena, osam skokova i šest asistencija, Alen je utakmicu završio sa 19 poena i šest skokova, Mario Čalmers i Bizli dodali su po 12 poena. U ekipi Atlante koja je pretrpela deveti uzastopni poraz u međusobnim duelima sa šampionom, Džef Tig bio je najefikasniji sa 26 poena, Pol Milsap dodao je 25 poena, od kojih sedam "trojki", a Al Horford dodao je 21 poen i 11 skokova.

Šarlot je na svom terenu posle produžetka pobedio Milvoki sa 111:110 i zabeležio četvrtu pobedu u poslednjih pet utakmica. Al Džeferson bio je najefikasniji u ekipi Bobketsa sa 26 poena i devet skokova. Kembi Vokeru nedostajao je jedan skok za "tripl dabl" učinak, postigao je 25 poena, imao je 10 asistencija i devet skokova. U ekipi Milvokija, koja je izgubila pet od poslednjih šest utakmica, Brendon Najt bio je najbolji sa 26 poena i 14 asistencija. Srpski košarkaš Miroslav Raduljica igrao je nešto više od 19 minuta, postigao je osam poena i imao četiri skoka.

Indijana je na gostujućem terenu pobedila Bruklin sa 103:86 i zabeležila treću uzastopnu pobedu. Pol Džordž i Lens Stivenson predvodili su Pejserse do pobede sa po 26 poena. U ekipi Netsa Džo Džonson bio je najefikasniji sa 17 poena, a Kevin Garnet dodao je 12.

Nju Orleans pobedio je Sakramento sa 113:87 i prekinuo niz od četiri poraza, Finiks je pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 117:90 i ostvario treću uzastopnu pobedu. Golden Stejt pobedio je Denver sa 89:81, a za pobednički tim srpski košarkaš Nemanja Nedović igrao je osam sekundi. Dalas je pobedio Hjuston sa 111:104, Detroit je pobedio Klivlend sa 115:92, a San Antonio je bio bolji od Toronta sa 112:99. Memfis je pobedio Jutu sa104:94, dok je Njujork pobedio Orlando sa 103:98 i ostvario osmu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track