MUTA NIKOLIĆ: Poziv Saše Đorđevića se ne odbija

Spreman da pomogne

MUTA NIKOLIĆ: Poziv Saše Đorđevića se ne odbija

Košarka -
Ako zaista želi da budem deo stručnog štaba Srbije biće mi čast, kaže iskusni strateg, trenutno trener Radničkog iz Kragujevca

KRAGUJEVAC - Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Muta Nikolić, kaže da je iznenađen pozivom novog selektora Srbije Aleksandra Đorđevića da bude deo stručnog štaba nacionalnog tima, ali ističe da se takav poziv ne sme oditi.

"Ja sam trener i uvek sam spreman da pomognem otadžbini. Sad me pitate šta mislim? Ni sam ne znam, malo sam zatečen jer sam se sa Saletom video samo jednom i rekao mu šta mislim. Jasno i otvoreno. Ipak, ako zaista želi da budem deo stručnog štaba biće mi čast", počinje Nikolić razgovor za "Kurir sport".

Na pitanje šta je rekao bivšem igraču, sa kojim je pet godina bio deo reprezentacije kaže:

"Da kada stane uz aut liniju, postaje Saša Đorđević trener. Od tog trena, Saša Đorđević igrač, možda najbolji plej na svetu, koji je donosio ključne odluke i rešavao utakmice, više ne postoji. Mora mnogo da radi, ali sam siguran da ćemo zajedno napraviti dobru selekciju i atmosferu po kojoj smo kada je on bio igrač a ja asistent Ivkoviću i Obradoviću bili prepoznatljivi u čitavom svetu. Imamo dobru reprezentaciju, ali ono što je Đorđević juče rekao je istina. Samo radom postaćemo velesila, kakva samo nekada bili".

Nikolić je u svom stilu prokomentarisao i to što su na čelu muške i ženske reprezentacije Srbije, mladi treneri, Aleksandar Đorđević i Marina Maljković.

"Hvala Bogu. Red je bio da neko drugi radi taj posao. Čekajte, zar za sve vreme, velikih uspeha i vrhunskih igrača nismo bili u stanju da stvorimo nijednog trenera, spremnog da nasledi Ivkovića, Obradovića, Pešića,.. Ma nije tačno. Vidite šta je Marina uradila sa košarkašicama, a siguran sam da će i Saša sa košarkašima imati uspeha. Oboma im treba podrška i dobro je što Đorđević insistira da se formira stručni savet. Računi se nekome moraju polagati", zaključio je Nikolić.

Samo da pozoveMICIĆ: SELEKTOR MI BIO UZORKošarkaš Mega Vizure Vasilije Micić kazao je da za njega ne važi izjava Saleta Đorđevića da će puškama sprečiti otkazivanje pojedinih igrača:- Jedva čekam da počnem da radim s Đorđevićem, naravno, ako me pozove. Bio mi je uzor, nisam mogao ni da zamislim da ću jednog dana sarađivati s njim. Ali, na moju sreću, i to se desilo. Siguran sam da će sa Saletom u reprezentaciji atmosfera biti odlična.

Srbija je majkaKALINIĆ: ZA MENE PUŠKA NE VAŽIReprezentativac Srbije s poslednjeg EP u Sloveniji Nikola Kalinić voleo bi da sarađuje s novim selektorom.- Igranje za Srbiju je za mene nešto posebno i smatram da svako od nas treba da ima tako nešto u sebi. Nastupanje za svoju zemlju je kruna karijere. Za mene ne važi ono što je izjavio Đorđević da će puškom sprečiti otkaze. Još veći motiv je to što nam je novi selektor Sale, veliko košarkaško ime - istakao je Kalinić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track