CRVENO-BELI OSTAJU LIDERI: Zvezda pregazila Igokeu!
Foto: Tanjug

Ubedljiv trijumf Beograđana

CRVENO-BELI OSTAJU LIDERI: Zvezda pregazila Igokeu!

Košarka -
Zvezda je do 12. pobede u ABA ligi stigla pošto je nadigrala Igokeu s 93:59
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Igokee rezultatom 93:59 (27:15, 21:11, 15:15, 30:18) u meču 15. kola regionalne ABA lige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 18 poena, dok je Marko Simonović dodao 14. Boban Marjanović je dodao 13. Kod gostiju, istakao se Montez Serherio Gipson sa 24 poena.Zvezda je ovim trijumfom zadržala prvo mesto na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza.Zvezda je odlično počela utakmicu, pošto je već sredinom prve četvrtine stekla dvocifrenu prednost, koji su gosti jedino početkom druge četvrtine uspeli da umanje na šest poena zaostatka. Zvezda je do poluvremena povećala prednost na 22 poena (48:26). Crveno-beli su u trećoj četvrtini održali prednost od 22 poena. Zvezda je u poslednjoj četvrtini odigrala fenomenalno, pa je na kraju slavila sa 34 poena prednosti. Utakmici u hali Pionir prisustvovalo je oko 3.500 gledalaca, a meč je obeležio i povratak Tadije Dragićevića u redove crveno-belih.

TOK UTAKMICEIV četvrtinaPočetkom poslednje četvrtine došlo je do koškanja između Gordića i Blažiča, u koji su se uključili još neki igrači. Međutim, sudije su sprečile veći incident i dodelile tehničke greške Gordiću i Bažiču. Zvezda je potom nastavila da gazi, a u 34. minutu bilo je 72:49 za domaći tim. Crveno-beli su do kraja meča uvećali prednost i zasluženo su stigli do ubedljive pobede.III četvrtinaZvezda je nastavila sa istom igrom. Igokea je bila nemoćna, a domaći su punili koš gostiju. Zvezda je u 23. minutu vodila s 52:30. Crveno-beli su sigurnom igrom održavali visoku prednost, a u 27. minutu bilo je 56:35. Zvezda je u poslednju četvrtinu ušla s vođstvom od 63:41.II četvrtina

U sličnom ritmu počela je i druga četvrtina. Zvezda je nastavila sa odličnom igrom, a domaći su atraktivnom igrom često dizali publiku na noge. U 14. minutu Zvezda je došla do prednosti od 38:22. U strelce se upisao i Tadija Dragićević. Domaći su pogađali iz svih pozicija, a igrači Igokee nisu imali rešenja za raspoložene košarkaše Zvezde. Zvezda je prvo poluvremen rešila u svoju korist s 48:26.I četvrtinaU timu Zvezde nalazi se i najnovije pojačanje Tadija Dragićević. Crveno-beli su furiozno startovali i u 4. minutu poveli s 11:3. Gosti su odmah zatražili tajm-aut. Minut odmora nije pomogao gostima, pošto je Zvezda nastavila sa odličnom igrom. Prednost crveno-belih je rasla iz minuta u minut, a u 8. minutu bilo je 20:7 za domaći tim. Zvezda je održavala visoku prednost i prvu četvrtinu dobila s 27:15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track