OŠTAR JEZIK: Gurović izjavio da sudija Glišić nije zdrav u glavi, sad plaća 299.000 dinara

Kazna

OŠTAR JEZIK: Gurović izjavio da sudija Glišić nije zdrav u glavi, sad plaća 299.000 dinara

Košarka -
Trener FMP-a je, između ostalog, rekao da je suđenje Glišića bilo "tendenciozno i kriminalno", kao i da taj arbitar "nije zdrav u glavi"

Trener košarkaša FMP-a Milan Gurović kažnjen sa gotovo 299.000 dinara po raznim osnovama posle meča Košarkaške lige Srbije sa Crnokosom. Košarkaši FMP-a izgubili su od Crnokose u 16. kolu srpske lige (79:85), a posle utakmice trener "pantera" Milan Gurović osuo je paljbu po sudiji Aleksandru Glišiću.

Gurović je, između ostalog, rekao da je suđenje Glišića bilo "tendenciozno i kriminalno", kao i da taj arbitar "nije zdrav u glavi".

"Tokom trenerske karijere nisam pričao o suđenju, ali ovaj čovek očigledno ima kompleks. Smatram da bi KSS trebalo da se 'pozabavi' njime jer on nije zdrav u glavi. Želeo bih javno da saopštim i razlog zbog kojeg sam isključen. Rekao mi je, citiram: "Ako si bio reprezentativac, misliš da ćemo da te cenimo?". Očigledno se radi o kompleksu. Oštetio nas je više od deset puta, u to sam ubeđen. Uglavnom u drugom poluvremenu, verovatno, jer mi je terao inat. To je moje mišljenje, a vi procenite sami da li grešim", preneli su mediji Gurovićeve reči. Ta izjava, naravno, nije ostala neprimećena. Vršilac dužnosti direktora Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić zbog Gurovićevih opaski na račun sudije Glišića "odrapio" je trenera "pantera" sa 230.000 dinara, a kaznio ga je i sa dodatnih 69.000 dinara zbog dve tehničke greške. Sveukupno - 299.000 dinara!Pozivajući se na Propozicije takmičenja, Jovičić je kaznio Gurovića sa 115.000 dinara zbog "nesportskog kritikovanja suđenja sudije na konferenciji za novinare, a potom i sa još 115.000 dinara zbog "nesportskog ponašanja prema sudiji nakon završetka utakmice i ostajanja u gledalištu posle isključenja, što je protivno Pravilima igre".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track