Vujanić: Partizan hitno nešto mora da promeni!
Foto: Saša Pavlić

S ovim fondom igrača ne može da se izdrži pakleni ritam

Vujanić: Partizan hitno nešto mora da promeni!

Košarka -
Povrede su posledica umora, u klubu neke stvari treba da se rade drugačije jer ovako neće biti dobro, kaže legendarni plej

Bitan je oporavak.Bivši košarkaš Miloš Vujanić, koji je i sam doživeo rupturu ukrštenih ligamenata, smatra da je razlog učestalih povreda u Partizanu umor igrača. Njima je svakako potrebno više odmora jer u toku sezone imaju veliki broj utakmica. Bivši pomoćnik Duleta Vujoševića u toku igračke karijere imao je dve slične povrede, te odlično zna kroz šta trenutno prolaze pojedini košarkaši crno-belih.Mnogo je 80 mečeva- Igračima treba više odmora jer tokom sezone imaju više od 80 mečeva, što je mnogo. Ukrštanje prednjih ligamenata u 70 odsto slučajeva je posledica umora. Treba napraviti balans između odmora i treninga, a u današnje vreme mora se više računa voditi o oporavku - kazao je Vujanić. Poslednjih dana spekuliše se da velika odgovornost pripada Dušku Vujoševiću, za kog smatraju da previše forsira igrače na treninzima.Dule traži maksimum- Partizan je stvarno u kratkom periodu zadesio peh s povredama igrača, a Dule je poznat kao trener koji voli da se igrači daju maksimalno na treninzima. Teško je nešto reći o čoveku koji je osvojio toliko trofeja za Partizan, ali očigledno da nešto mora da se menja, i to hitno. U suprotnom, neće biti dobro. Dok je bio profesor Koprivica u klubu, takve stvari se nisu dešavale. Današnje treninge treba prilagoditi savremenoj košarci jer igrači imaju veliki broj utakmica u toku sezone, što automatski prouzrokuje i veći broj povreda - zaključio je Miloš Vujanić, čovek bogate karijere, koga su povrede sprečile da bude još uspešniji.

Teška povreda u Grčkoj... Miloš Vujanić u dresu Panionisa
Teška povreda u Grčkoj... Miloš Vujanić u dresu Panionisa

Vujošević tvrdiŽELE DA NAM OTEŽAJU POSAOTrener Partizana Duško Vujošević izjavio je da mu je teško pala povreda Dragana Milosavljevića:- Najteže mi je pala povreda Dragana Milosavljevića. Vidim da ima mnogo zabrinutih zbog zdravstvenog statusa naših igrača, koji idu toliko daleko da se bave i analizom trenažnog procesa. Ima i onih nervoznih, koji svojim ponašanjem i izjavama žele da doprinesu, iz njima znanih razloga, da ova komplikovana situacija bude još teža.

Sreća u nesrećiDOBRO JE ŠTO SU OVI MOMCI MLADIMiloš Vujanić kaže da zbog ukrštanja prednjih ligamenata pauze traju od šest do osam meseci, ali da je tu najvažnije prebroditi mentalnu barijeru.- Može i ranije, ali optimalni oporavak traje do osam meseci. Ipak, igrači i kad se vrate na parket imaju psihičku barijeru, i tek posle godinu dana može se reći da su mentalno preboleli ovu tešku povredu. Za ove momke dobro je to što su mladi, najgore je kad te taj peh zadesi u 26. ili 27. godini - poručio je Vujanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track