RUTINSKI: Zvezda lako sa Borcem, čeka Radnički
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Kup Radivoja Koraća

RUTINSKI: Zvezda lako sa Borcem, čeka Radnički

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde rutinskom igrom savladali su čačansi Borac (81:62) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u Beogradu pobedili Borac iz Čačka sa 81:62 (23:11, 18:11, 19:17, 21:23).

Zvezda će u polufinalu igrati sa Radničkim iz Kragujevca , koji je sa 87:72 savladao OKK Beograd.

Zvezda je vodila od početka do kraja utakmice i njena pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Borac je ublažio poraz u drugom poluvremenu. Trener Zvezde Dejan Radonjić igrao je sa kombinovanim timom, a u igru nije ulazio prvi plejmejker Demarkus Nelson. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Čarls Dženkins sa 14 i Marko Simonović sa 13 poena. Najefikasniji u Borcu bili su Aco Mandić sa 15 i Nikola Pešaković sa 14 poena.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa sprovela sve ideje u pobedi nad Borcem. "Sproveli smo ideje do kraja i uradili ono što smo planirali. Minutaža određenih igrača je očekivano bila velika. Čekamo protivnika i spremamo se za sledeći duel", rekao je Radonjić

Radonjić nije želeo da prokomentariše da li je sve osim osvajanja Kupa neuspeh. "Gledamo samo narednog protivnika, želja je da odemo do kraja, ali nas čeka mnogo posla, nema mesta i prostora za ispravku. Svi su veoma motivisani i videćemo kakav će rezultat da bude", kazao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, u Kupu nema favorita i iznenađenja su moguća. Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da je njegova ekipa igrala jako dobro.

"Borac se dobro borio, a mi smo zasluženo dobili. Igrali smo dobro i ovako treba da nastavimo kako smo igrali u odbrani. Biće sve kako treba", rekao je Marjanović.

Trener Borca Raško Bojić rekao je da su njegovi košarkaši bili impresionirani utakmicom sa Crvenom zvezdom. "Moji igrači su bili impresionirani ovom utakmicom. Zvezda je apsolutno zasluženo pobedila", rekao je Bojić

"Žreb nam nije bio naklonjen, a želje i ambicije smo ostvarili kada smo došli do plasmana na završni turnir. Jasno je da je Zvezda mnogo kvalitetniji tim od nas i bili smo više opredeljeni da se branimo nekim alternativnim odbranama", kazao je Bojić. On je istakao da je njegova ekipa bila fokusirana na prvu četvrtinu, ali da je taj period najgore odigrala. "Bila nam je jako bitna prva četvrtina i želje su bile da tu otvorimo na pravi način da nam to bude dobra podloga za nastava, ali je upravo taj period igre bio najslabiji. Kako je utakmica odmicala bili smo bolji i sigurniji", kazao je Bojić. Košarkaš Borca Nikola Pešaković rekao je da je Zvezda zasluzeno pobedila. "Znali smo da je Zvezda apsolutni favorit, ne samo za ovaj meč, nego i za ceo Kup. Došli smo ovde skupo da prodamo kožu. U drugom poluvremenu su nam se opustile ruke i bilo je mnogo bolje nego u prvom", rekao je Pešaković. On je naveo da je Borcu prvenstvo preče od Kupa i dodao da se nada da će se dve ekipe ponovo sastati u Superligi Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track