ZASLUŽENO: Parker najbolji, Krstić 10. u Evropi
Foto: Nebojša Mandić

FIBA odlučila

ZASLUŽENO: Parker najbolji, Krstić 10. u Evropi

Košarka -
Parker nije imao dostojnu konkurenciju, jer je prošle godine predvodio Francusku do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, gde je sjajnim igrama došao i do MVP titule, a igrao je i finale NBA lige

Francuski plejmejker i košarkaš San Antonio Sparsa, Toni Parker, najbolji je igrač Evrope u 2013. godini, saopštila je Međunarodna košarkaška organizacija (FIBA).

U tradicionalnom izboru, u kome učestvuju navijači i stručnjaci, Nenad Krstić, kapiten reprezentacije Srbije, zauzeo je 10. mesto.Toni Parker nije imao dostojnu konkurenciju, jer je prošle godine predvodio Francusku do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, gde je sjajnim igrama došao i do MVP titule. Parker je sa San Antonijom bio učesnik velikog NBA finala, gde je njegova ekipa poražena od Majami Hita. Na drugom mestu je Vasilis Spanulis (Grčka), dok je treći Mark Gasol (Španija). Iza njih su Bojan Bogdanović (Hrvatska), Goran Dragić (Slovenija), Mantas Kalnietis (Litvanija), Peteri Kaponen (Finska), Luiđi Datome (Italija) i Nikola Vučević (Crna Gora).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track