MARINOVIĆ: Neka se ugasi košarka u Srbiji, "seljaci" iz Kragujevca ne treba da je igraju

Košarkaš Radničkog ogorčen na suđenje

MARINOVIĆ: Neka se ugasi košarka u Srbiji, "seljaci" iz Kragujevca ne treba da je igraju

Košarka -
Neka postoje samo Zvezda i Partizan i da osvajaju trofeje. Ako je ovo način da uđu u finale, neka im", rekao je Marko Marinović

BEOGRAD - Košarkaš Radničkog iz Kragujevca Marko Marinović rekao je posle večerašnjeg poraza od Zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća da ne može da bude zadovoljan kriterijumom suđenja."Mi smo "seljaci" koji su došli iz Kragujevca da igraju u velegradu. Mislim da bi košarka u Srbiji trebalo da se ugasi, da postoje samo Zvezda i Partizan i da osvajaju trofeje. Ne znam više čemu ovo vodi. Ako je ovo način da uđu u finale, neka im", rekao je Marinović.Radnički je u Beogradu, posle velike borbe, izgubio od Zvezde sa 82:78.Marinović je dodao da donekle razume sudije koje rade u, kako je naveo, izuzetno teškim uslovima i pod ogromnim pritiskom.

Košarkaš Radničkog Sava Lešić je istakao: "Odigrali smo jednu dosta dobru utakmicu i u napadu i u odbrani. Posebno smo dobri bili u drugom poluvremenu, ali smo na kraju malo nesrećno izgubili meč. Posle onog mog promašaja na kraju je sve bilo rešeno. Ipak, mislim da ne smemo da padamo psihički, moramo da nastavimo da radimo jako i igramo utakmice na isti način", rekao je Lešić, a potom nastavio:"Mi smo se od samog početka utakmice dogovorili igramo izuzetno jako i hrabro, imali smo ispred sebe put za koji smo mislili da će nas odvesti do pobede, međutim nismo uspeli da izguramo stvari do kraja".Što se tiče suđenje as kragujevačkog tima je rekao:"Ne bih nešto preterano komentarisao suđenje. Bilo je spornih odluka i na našoj i na njihovoj strani, ali ništa više od toga", zaključio je Lešić.Sličnog mišljenja bio je i njegov saigrač Miloš Dimić."Pokazali smo već da možemo i umemo da igramo sa Crvenom zvezdom. Oni su malo pokazali da su zasluženo favorit za osvajanje trofeja. Propisno smo ih namučili, imali smo pobedu u rukama, ali nismo uspeli", rekao je Dimić, koji je potom istakao šta je u trećoj četvrtini prelomilo rezultat u korist Radničkog:"Iznenadili smo ih meč-ap zonom, gde su četvorica igrala zonu, a jedan čovek na čoveka. Uspeli smo da ih prelomimo, da povedemo sa pet-šest poena razlike, ali nismo uspeli da izdržimo", zaključio je Dimić.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je utakmicu odlučio veliki broj promašenih šuteva koje njegovi igrači obično pogađaju.

"U drugoj četvrtini smo dozvolili Zvezdi da se sa nekoliko kontranapada odlepi i povede sa 12 poena. Reagovali smo u poluvremenu i imali otvorenu utakmicu, ali ponovo smo promašili neke šuteve, posebno Lešić, koje obično pogađamo", kazao je Nikolić.On je dodao da kragujevačka ekipa često oscilira ove sezone zbog neiskusnih igrača."Radnički je sastavljen od jeftinih igrača, ima nas 12, ali sem Marinovića i Lešića, ostali nemaju iskustvo igranja u Jadranskoj ligi i Evropi. Najviše nas je poremetio odlazak centra Jarua. Da je on ostao, mi bi pobeđivali", izjavio je Nikolić.Trener Kragujevčana izjavio je da igrači ne žele da dođu u Radnički i uglavnom završe u Zvezdi i Partizanu ili odu u inostranstvo."Ne može tako da se radi, nemamo bazu. Ne možemo svake godine da promenimo 10 igrača. Kad se ova sezona završi i oni će da odu jer nisu plaćeni, a doći će novi. I tako u krug", zaključio je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track