POGLEDAJTE: Marko Simonović sa tri rampe izblokirao Mega Vizuru
Foto: Fonet

Odbrana za medalju

POGLEDAJTE: Marko Simonović sa tri rampe izblokirao Mega Vizuru

Košarka -
Kapiten crveno-belih u tri navrata zaustavio sigurne koševe rivala blokadama čime je značajno doprineo osvajanju Kupa

BEOGRAD - Kapiten Crvene zvezde Marko Simonović nije imao šutersko veče u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Mega Vizure (81:80), ali je igrom u odbrani dao značajan doprinos osvajanju trofeja.

Simonović je tokom finala u "Pioniru" u tri navrata lupio popularnu "bananu" igračima Mege i uz deset skokova bio pravi komandant odbrane.

Crveno-beli su tako stigli do prvog pehara ove sezone, a njega je prvi put kao kapiten kluba sa Malog Kalemegdana, podigao sjajni šuter Marko Simonović.

-Teško je rečima opisati osećaj posle ovakve utakmice. To mora da se doživi. Fenomenalno veče koje ću pamtiti čitavog života. Igrali smo teško finale u divnom ambijentu. Zahvalan sam našim navijačima na podršci, jer bez njih bi sigurno bilo mnogo teže – ističe dan posle finala Kupa Koraća Zvezdin kapiten Simonović. Krilni košarkaš tvrdi da je Zvezda u finalu za protivnika imala sjajnu ekipu, koju fenomenalno vodi trener Dejan Milojević.-Jedna lopta je odlučivala meč. Mega je znala šta hoće, mi smo pomalo bili u grču, ušli u minus, ali smo na kraju sve nadoknadili zahvaljujući velikoj želji i borbenosti. Kup je specifično takmičenje u kome uloga favorita ne znači ništa. Jedan slab dan te briše sa spiska učesnika. Nama su se na kraju poklopile kockice, uspeli smo da sačuvamo stabilnost i da stignemo da odbranim trofej – kaže Simonović.Crveno-beli nemaju vremena za slavlje. Njih već u sredu očekuje možda i odlučujuća utakmica, a protivnik na gostovanju biće Bilbao. Pobeda u tom duelu bi, kolo pre kraja, osvajača Kupa Radivoja Koraća odvela u osminu finala Evrokupa.

http://www.youtube.com/watch?v=yESZ0Bc-_y4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track