RADNIČKI SE OSIPA: Sili otišao, na vratima i Marinović

Nema se para

RADNIČKI SE OSIPA: Sili otišao, na vratima i Marinović

Košarka -
Trener Miroslav Nikolić razjasnio je da će narednih dana biti razjašnjena sudbina plejmejkera tima iz Kragujevca

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca savladali su Himik 86:68 u petom kolu Last 16 Evrokupa, a trener Miroslav Nikolić potom je rekao da Amerikanac Di Džej Sili više nije član ekipe, a da se ne zna hoće li Marko Marinović ostati do kraja sezone. "Sili odlazi u Nemačku. Bio je povređen mesec i po dana, ali se nije snašao kod nas. Ne možemo ovako dalje, a jako mi je žao. Radi se o dobrom momku, ali to je profesionalni sport. Želim mu sve najbolje", rekao posle meča trener Radničkog Miroslav Nikolić.Šef struke Kragujevčana razjasnio je da će narednih dana biti razjašnjena sudbina plejmejkera Marka Marinovića u klubu."Videćemo da li će Marinović da ode ili ostaje veran Radničkom. Poznato je u kakvoj smo finansijskoj situaciji, ali momci sve vreme igraju pošteno. Pitanje je ko će da ostane u klubu. Razbijaju nas svi, menadžeri imaju svoje igrače, teško je održati ekipu da igra dalje. Ali, sve ću da uradim da svojim autoritetom zadržim igrače. Pet godina imamo iste probleme, a naša publika to ne zna, ne razume. Nemamo za avionske karte da otputujemo u Berlin, što nema veze sa sportom", dodao je Nikolić.

Di Džej Sili, američki plejmejker, postizao je ove sezone u proseku 4,8 poena po ABA meču, uz 1,7 asistencija. U Evrokupu je ubacivao po 7,8 poena, uz 1,9 skokova i 1,6 asistencija.

Kragujevački klub je prethodno napustio i Muftau Jaru, ali on nije dobio dozvolu za odlazak i FIBA je potvrdila da se Radnički pita za njegovu dalju sudbinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track