NAUČILI GA PAMETI: Pogledajte kako su košarkaši Jute kaznili Rudija Goberta

Zanimljivosti

NAUČILI GA PAMETI: Pogledajte kako su košarkaši Jute kaznili Rudija Goberta

Košarka -
Pun auto kokica koje je Rudi Gobert sam očistio, posledica je neizvršavanja obaveza navojlije u ekipi

Kao najmlađi po stažu u timu, košarkaš Jute Rudi Gobert ima i obaveze, koje nisu vezane za trening i utakmice, a pošto je rešio da odbije poslušnost, saigrači su mu spremili osvetu, koju neće zaboraviti.

Po završetku obaveza, centar Jute se uputio ka automobilu, nasmejan otključao vrata, ali je samo nekoliko desetina sekundi kasnije promenio izraz lica. Nije ni čudo, ugledao je pun automobil rasutih kokica.

Shvativši da je to što je ugledao osveta za propust u obavezama, koje izvršava svaki novajlija u ekipi, Rudi se samo nasmejao i rukama krenuo da čisti auto. Ubrzo mu je postalo jasno da to nije najbolji način da auto osposobi za vožnju. Obratio se osoblju dvorane, a ljudi su mu ubrzo pritekli u pomoć.

Kada već pominjemo obaveze najmlađeg igrača u timu, interesantno je da je nekadašnji košarkaš Jugoplastike, Benetona i Čikaga Toni Kukoč, dve godine iako najbolji igrač Splićana, nosio torbe čitavom timu. Trener Božidar Maljković je kasnije priočao da je po odlasku iz Splita sreo Kukoča i da mu je ovaj prvo rekao:

"Šjor Božo, nen nosim više torbe."

http://www.youtube.com/watch?v=lnNbadXq_L4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track