DULETU ZA ROĐENDAN I PLASMAN NA F4: Partizan dobio Radnički
Foto: Facebook

ABA liga

DULETU ZA ROĐENDAN I PLASMAN NA F4: Partizan dobio Radnički

Košarka -
Košarkaši Partizana i Radničkog igraju poslednji meč 22. kola ABA lige.

Košarkaši Partizana savladali su Radnički (82:70) u meču 22. kola ABA lige i na 55. rođendan trenera Duška Vujoševića napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir regionalnog takmičenja.

Partizan je sada treći na tabeli skorom od 15 pobeda i sedam poraza, a Radnički je na 11. mestu skorom od 8-14. Crno-beli su tako iskoristili poraz Cibone od Zadra (53:59), pa je zagrebački tim ostao na petom mestu skorom od 14-8, koliko ima i Budućnost. Prva je Crvena zvezda sa 18-4, a druga je Cedevita sa 17-5. Partizan su do pobede predvodili Tarens Kinsi sa 19 poena i sedam skokova, Milenko Tepić sa 17 poena, devet skokova i pet asistencija, Žofri Lovernj sa 16 poena i pet skokova, kao i Aleksandar Pavlović sa 15 poena. U ekipi Radničkog Sava Lešić bio je najefikasniji sa 14 poena, Dušan Mlađan ubacio je 13 poena, uz šut za tri poena 4/6, Marko Marinović dodao je 12 poena, a Dušan Katnić devet. Utakmicu u hali Pionir gledao je i košarkaš Partizana Davis Bertans koji je tokom vikenda doputovao iz SAD, gde se oporavio od operacije kolena. Uz njega sedeo je i Bogdan Bogdanović, koji je propustio meč zbog lakše povrede kolena. Partizan je na početku poveo sa 5:0, Radnički je uspevao da zadrži priključak, ali su crno-beli posle poena Lovernja stekli četiri poena prednosti (13:9). Radnički je "trojkama" Kalinića i Mlađana i poenima Stefana Birčevića serijom od 8:0 preokrenuo na 17:13. U završnici četvrtine Tepić i Lovernj su "trojkama" vratili Partizanu četiri poena prednosti (17:13). Tepić je dobro igrao u nastavku, asistirao je saigračima i pogađao, da bi crno-beli posle poena Pavlovića u 12. minutu stekli šest poena prednosti. Dobrim šutem za tri poena Radnički nije dozvolio protivniku da se "odlepi", a Brkić je sa dve uzastopne "trojke" izjednačio. Ekipe su do kraja poluvremena bile preciznije u šutu za tri nego za dva poena, pogađali su Pavlović i Tepić, a sa druge strane Katnić i Mlađan. Lovernj je u poslednjim trenucima novom "trojkom" doneo crno-belima prednost uoči drugog poluvremena (39:36). U prvom poluvremenu Radnički je postigao osam "trojki" iz 17 pokušaja, a Partizan pet iz 11 pokušaja.

Aktuelni šampion je dobro počeo drugo poluvreme, najviše zahvaljujući Pavloviću i Nikoli Milutinovu poveo je sa 52:40. Katnić i Marinović su "trojkama" zadržali svoj tim u igri, ali je Andrić odbio njihove napade i sačuvao osam razlike uoči poslednje četvrtine. Kinzi je sa dve vezane "trojke" otvorio poslednju deonicu za vođstvo od 65:55, nakon čega su crno-beli čuvali prednost, koja je, upravo posle poena Amerikanca iznosila i maksimalnih 14 poena (82:68). U sledećem kolu Partizan igra u Ljubljani protiv Olimpije, a Radnički u Kragujevcu protiv Mega Vizure.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević pohvalio je pristup igrača Radničkog iz Kragujevca večerašnjoj utakmici i rekao da je zadovoljan pobedom svog tima. "Radnički ima svoj kvalitet i atipičnost... Cenim kako su igrali večeras, to je pravi primer kako se sportski bori kada ti utakmica ne znači ništa, a prijateljskom klubu je maltene eliminaciona... Naravno, ne damo titulu", rekao je Vujošević.Vujošević je ponovio da se njegov tim susreće sa velikim personalnim problemima i rekao da ekipa još nije na nivou na kome bi trebalo da bude. "Mi igramo objektivno bez plejmejkera i sa Sašom Pavlovićem koji još nije uklopljen", rekao je trener aktuelnog šampiona lige. Na molbu novinara da detaljnije objasni na šta je mislio, Vujošević je rekao da Pavlović nije u punoj formi. "On je već uklopljen, ali nije potpuno u sistemu. Naravno nije ni u punoj formi... Niko nije bio budala da očekuje da će on odmah igrati u skladu sa imenom i prezimenom koje nosi. On košarku zna, sada ga učite sistemu odbrane i drugim stvarima, ali je glavno da on pokazuje ogromnu želju i da nije došao samo da bi nas "počastvovao svojim prisustvom"", rekao je on. "Znamo kakav je košarkaš, a kao čovek je izvanredan. Očekujem da će biti pravi oko "fajnal fora" ABA lige, ako se na njega plasiramo", dodao je Vujošević. Vujošević je rekao i da je Bogdan Bogdanović izuzetno važan za tim, da svaka povreda teško pada njegovoj ekipi i da nije izvesno da li će igrati protiv Bajerna iz Minhena, u četvrtak u Evroligi. "Želimo da budemo potpuno sigurni, ne želimo ni najmanje da rizikujemo. Ako će neka komplikacija da mu produži pauzu za još dva dana, mi to želimo da izbegnemo", rekao je Vujošević. Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je utakmica bila neizvesna, ali da je Partizan na kraju zasluženo pobedio. "Znali smo da će Partizan biti nervozan i to se i desilo. Nisu odigrali nešto posebno u prvom poluvremenu, kada smo ih mi zbunjivali odbranom. Mi posle nismo bili raspoloženi kao u Podgorici i zasluženo smo izgubili. Čestitam Partizanu, želim im dobre rezultate u nastavku sezone", rekao je Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=fA6I9DqhtY4

http://www.youtube.com/watch?v=TDxbW9wt1ik

Tekstualni prenos

Na kraju laganih 82:70

Partizan lagano čuva prednost

Četvrta četvrtina

Posle tri deonice 59:51

Radnički ne uspeva da se vrati u meč

Izabranici trenera Vujoševića stekli su dvocifrenu prednost polovinom četvrtine

Partizan je dodao gas

Treća četvrtina

Trojkom Lovernja, Partizan je dobio prvo poluvreme 39:36

Igra se poen po poen

Radnički je do polovine kvartala izjednačio 24:24

Posle poena Pavlovića Partizan je u trećem, minutu poveo 24:18

Druga četvrtina

Serijom od 6 poena, domaćin je prvi kvartal rešio u svoju korist 19:17

Partizan je na polovini četvrtine poveo 13:9, ali su Kragujevčani mini serijom poveli 17:13

Na isteku trećeg minuta Radnički je izjednačio na 7:7

Partizan je poveo 5:0

Prva četvrtina

Meč pratite na našem sajtu i gledajte ovde

Crno-beli imaju skor 14-7 i pobeda bi ih, naročito posle poraza Cibone, dovela na korak do plasmana na fajnal-for, dok Kragujevčani imaju skor 8-13.

Navijači Partizana razvili su transparent trenera Duška Vujoševića sa peharom u rukama i na taj način čestitali su mu 55. rođendan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track