ZA ZVEZDU: Solnok pobedio Cedevitu
Foto: Fonet

ABA liga

ZA ZVEZDU: Solnok pobedio Cedevitu

Košarka -
Cedevite je sebi umanjila šanse da se nađe na prvoj poziciji pred fajnal-for, pošto sada ima dva poraza i utakmicu više od Crvene zvezde, koja u subotu od 21 sat dočekuje Krku

Košarkasi Solnoka pobedili su na svom parketu Cedevitu sa 68:67 (21:22, 17:14, 14:19, 16:12) u utakmici 23. kola ABA lige. Solnok je do pobede predvodio Peter Loran sa 14 poena i devet asistencija, a Džastin Holidej, Miljan Rakić i David Vojvoda postigli su po 10. Ekipu Cedevite predvodio je Miro Bilan sa 16 poena i sedam asistencija, dok su ostali njegovi saigrači imali jednocifren učinak.

Ovim porazom ekipa Cedevite je sebi umanjila šanse da se nađe na prvoj poziciji pred fajnal-for, pošto sada ima dva poraza i utakmicu više od Crvene zvezde, koja u subotu od 21 sat dočekuje Krku. Zagrebačka ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu sa 40 bodova, odnosno 17 trijumfa i šest poraza, dok crveno-beli imaju 18 pobeda iz 22 meča.

S druge strane, Solnok je 10. sa 31 bodom, odnosno osam pobeda i 15 poraza. Cedevita će u narednom kolu dočekati na svom parketu ekipu podgoričke Budućnosti, 17. marta, dok će Solnok dan ranije gostovati beogradskom Partizanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track