Ovakvo finale niste gledali: Košarkašice Radivoja Koraća i Crvene zvezde igrale tri produžetka
Foto: Kosarka24.rs

Uzbuđenja na pretek

Ovakvo finale niste gledali: Košarkašice Radivoja Koraća i Crvene zvezde igrale tri produžetka

Košarka -
Ovo je treća uzastopna sezona kako srpski klubovi osvajaju pehar u regionalnoj ligi. Prethodne dve godine dominirao je Partizan

BEOGRAD - Košarkašice Radivoja Koraća iz Beograda osvojile su titulu u regionalnoj ligi pošto su u finalu odigranom u hali "Morača" u Podgorici savladale Crvenu zvezdu rezultatom 87:83 (19:18, 15:13, 13:15, 13:14, 9:9, 9:9, 9:5).

Ono što je nesvakidašnje za ovaj meč jeste činjenica da su dva beogradska kluba tek posle tri produžetka odlučila o najboljem klubu u regionu.

Ovo je treća uzastopna sezona kako srpski klubovi osvajaju pehar u regionalnoj ligi. Prethodne dve godine dominirao je Partizan, koji je i ove godine bio na korak od Fajnal fora, ali je u majstorici na svom terenu poražen od Budućnosti iz Podgorice. Četvrti učesnik ovog turnira bila je ekipa slovenačkog Celja.

U ovom takmičenju učestvuju još klubovi iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a najavljena je mogućnost da naredne sezone učešće uzmu klubovi iz Makedonije, Mađarske i Italije.

Ekipi Radivoja Koraća, koja je prethodnih godina bila dominantna u mlađim kategorijama, ovo je prva seniorska titula u istoriji kluba.

Pogledajte finiš meča i sva tri produžetka.

http://www.youtube.com/watch?v=smqVi_FwlQk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track