RADONJIĆ: Budiveljnik je bolji u gostima, ali možemo dalje
Foto: Fonet

Reakcija

RADONJIĆ: Budiveljnik je bolji u gostima, ali možemo dalje

Košarka -
RADONJIĆ: Budiveljnik je bolji u gostima, ali možemo dalje

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je posle poraza od Budiveljnika (79:82) u prvom meču četvrtfinala Evrokupa, da bi bilo bolje da je meč završen nerešeno, ali da u revanšu za osam dana svakako neće biti lako. "Bolje bi bilo da je ostalo nerešeno, sa svih aspekata", aludirao je na tri slobodna bacanja Strelnieksa, kojima je postavio konačan rezultat.

"Ostaje nam da se što bolje spremimo za revanš, gde će oni probati da urade isto što i protiv Nantera u četvrtfinalu, kada su pobedili u gostima lakše nego kod kuće. Svi su očekivali da Nanter lagano nadoknadi četiri poena razlike, a desilo se to da je Budiveljnik vodio skoro sa 20", upozorava Radonjić.

"Prema tome, ako budemo mislili da smo ovim rezultatom napravili neki posao, to će biti naša velika slabost. Moramo da razmišljamo da nas očekuje još teža utakmica, ali da ćemo uz pomoć naših navijača naći recept da prevagnemo".

Zvezdin strateg je obavio i kratku analizu meča u Žalgiris areni.

"Utakmica je protekla uz puno rezultatskih oscilacija, puno dobrih i loših momenata sa naše strane. Gubili smo ubedljivo, do poluvremena uspeli da vratimo neizvesnost, ali je Budiveljnik u nastavku opet svojim kvalitetom diktirao situaciju. Mislim da smo, bez obzira na greške, bili konstantno u igri".

Upitan da li će se u Beogradu suprotstaviti Budiveljniku nešto sporijom igrom, Radonjić je odgovorio da će tu vrstu dogovora ostaviti za svoje igrače i treninge u predstojećem periodu.

"Pripremićemo utakmicu na način da dođemo do rezultata koji nam odgovara. Verujem da ćemo biti na visini zadatka i da nećemo dozvoliti rivalu da stavi u funkciju kvalitet koji poseduje, kao i iskustvo, koje je sigurno od velikog značaja u ovakvom sistemu takmičenja".

Meč odluke za plasman u polufinale Evrokupa na rasporedu je 26. marta od 19.15 časova, u Pioniru ili Kombank areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja