DIVAC: Voleo bih da ponovo budem deo Sakramento Kingsa

Povratak u NBA

DIVAC: Voleo bih da ponovo budem deo Sakramento Kingsa

Košarka -
U Sakramentu se osećam kao kod kuće. Klub je povukao moj dres iz upotrebe i ovde sam proveo neke nezaboravne trenutke, izjavio je Vlade Divac

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da se nada u povratku u NBA ligu nakon isteka mandata na čelu te organizacije.Divac, koji je vrhunac NBA karijere imao u dresu Sakramento Kingsa, ne krije da bi voleo da se vrati u tim iz Kalifornije i da ponovo bude deo te organizacije."U Sakramentu se osećam kao kod kuće. Klub je povukao moj dres iz upotrebe i ovde sam proveo neke nezaboravne trenutke. Ponosan sam na ono što je moja generacija ostvarila", istakao je Divac.Legendarni centar, zajedno sa Peđom Stojakovićem i Krisom Veberom, činio je fantastični trio koji je Kingse 2002. godine doveo do finala Zapadne konferencije, ali nikada nisu uspeli da osvoje šampionski prsten.

Iako su bili poznati kao "najveći šou na parketu", Sakramento je te sezone poražen od Lejkersa, koje su tada predvodili Šekil O'Nil i Kobi Brajant.Zanimljivo je da je Divac tada pod obručima vodio veliki rat sa Šekom, koji je u međuvremenu postao manjinski vlasnik Kingsa.Ukoliko bi Vlade dobio funkciju u Sakramentu, dvojica centara bi morala da "zakopaju ratne sekire" iz vremena kada je rivalstvo Kingsa i Lejkersa bilo najveće u NBA ligi.Divac je u najjačoj ligi na svetu nastupao za Lejkerse, Šarlot i Sakramento, da bi karijeru završio tamo gde je i počeo - u dresu tima iz Los Anđelesa 2005. godine.Pogledajte kako je Šek 2002. godine proslavio trijumf nad Sakramento Kingsima:

http://www.youtube.com/watch?v=XKhP3PnB_xM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track