POGLEDAJTE: Ovako će izgledati dvorana za košarkaše Partizana i Crvene zvezde
Foto: MOS

Izgradnja počinje tokom leta

POGLEDAJTE: Ovako će izgledati dvorana za košarkaše Partizana i Crvene zvezde

Košarka -
Dvorana koju će koristiti košarkaši Partizana i Crvene zvezde biće izgrađena na prostoru iza hale Pionir, zahvaljujući naporima Vlade Srbije i Grada Beograda
1 / 3 Foto: MOS

BEOGRAD - Ministarstvo omladine i sporta na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici predstavilo je danas projekat nove trenažne košarkaške dvorane, čija će izgradnja početi sredinom leta.

Dvorana koju će koristiti košarkaši Partizana i Crvene zvezde biće izgrađena na prostoru iza hale Pionir, zahvaljujući naporima Vlade Srbije i Grada Beograda.

Izgradnju finansira Vlada Republike Srbije, odnosno ministarstvo omladine i sporta, a grad Beograd obezbeđuje zemlju i infrastrukturne priključke.

Privremeni organ grada Beograda juče je usvojio odluku kojom je data saglasnost na zaključak Vlade Republike Srbije o pribavljanju nepokretnosti - objekta sportske dvorane u javnu svojinu putem zajedničke izgradnje sa gradom Beogradom.

Na ovaj način rešen je spor između grada Beograda i Republike Srbije u vezi sa susvojinom nad novom sportskom dvoranom. Zbog ovog spora izgradnja sportske dvorane, najavljena pre nekoliko godina, još uvek nije ni počela.

MOS u budžetu za 2014. godinu kao i planom za 2015. i 2016. godinu obezbedilo je sredstva za izgradnju sportske dvorane, a grad Beograd je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcela na kojoj će biti izgrađena sportska dvorana, kao i potrebne dozvole da izgradnja počne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track