Al Rijad u ABA ligi: Igraćemo u Bejrutu ako baš moramo!
Foto: Saša Pavlić

Izvesno učešće u regionalnom takmičenju

Al Rijad u ABA ligi: Igraćemo u Bejrutu ako baš moramo!

Košarka -
Da se ja pitam, ne bih ih pustio u ligu, ali ako se to desi, prilagodićemo se kao i uvek, kaže trener Radničkog Muta Nikolić

Haos u najavi!Sve je realnija mogućnost da libanski košarkaški klub Al Rijad iz Bejruta sledeće godine zaigra u ABA ligi, pa se postavlja pitanje koliko je sigurno putovati na gostujuće utakmice u zemlju u kojoj vlada tenzija i konstantan rizik od izbijanja nemira!

Todorić: Nećemo učiniti ništa što bi ugrozilo sigurnost igrača
Todorić: Nećemo učiniti ništa što bi ugrozilo sigurnost igrača

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Muta Nikolić izjavio je za Kurir da on ne bi voleo da se Al Rijad priključi ABA ligi, ali da će, ukoliko do toga dođe, klub bez prigovora putovati u Liban.- Da se ja pitam, ne bi ih pustio da se uključe u ligu zbog svega toga. Ali ukoliko je to u interesu lige i oni zaigraju, mi ćemo se prilagoditi i igraćemo kao i uvek. Nadam se da neće biti nekih većih problema ni zbog nemira, a ni zbog dugog leta. Mi prvo treba da obezbedimo učešće u ABA ligi, a posle ćemo lako - rekao je Nikolić.

Ristović: Videćemo, zasad su sve to spekulacije
Ristović: Videćemo, zasad su sve to spekulacije

Direktor Partizana Dragan Todorić izjavio je da crno-beli neće učiniti ništa što bi ugrozilo sigurnost igrača.- Ne bih mnogo komentarisao nešto što se još uvek zasniva na spekulacijama. Jedno je sigurno, a to je da nećemo uraditi ništa što bi moglo da ugrozi sigurnost kako naših, tako i igrača drugih klubova učesnika. Ukoliko to bude ozbiljna tema, biće i na dnevnom redu u Partizanu - rekao je Todorić.Ni direktor Crvene zvezde Davor Ristović nije želeo da spekuliše.- Možda i postoji šansa da se taj klub priključi, ali za sada se sve temelji na spekulacijama. Ukoliko skupština ULEB odluči da uzme u razmatranje ovaj predlog, onda će i Zvezda dati svoje mišljenje - zaključio je Ristović.

Kad se mora nije teško... Miroslav Nikolić
Kad se mora nije teško... Miroslav Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track