Dušan Kecman: Nije smak sveta
Foto: Zorana Jevtić

Nekadašnji košarkaš Partizana umiruje navijače

Dušan Kecman: Nije smak sveta

Košarka -
Nema Evrolige, pa šta: Trojka košarkaša Cedevite Nolana Smita još drži u šoku crno-bele, ali junak iz Zagreba od pre četiri godine smiruje fanove

To je sport.Strelac istorijske trojke iz Zagrebačke arene pre četiri godine Dušan Kecman kaže da neće uslediti propast posle reprize njegovog podviga, koju je izveo bek Cedevite Nolan Smit u Kombank areni. Trofejno crno-belo krilo tvrdi da će navijači nastaviti da prate klub i sledeće sezone kad se budu igrale utakmice u Evrokupu.Da li je moguće utvrditi ko je kriv za Partizanov poraz od Cedevite?- Kad si poražen sa košem ili pola koša razlike, nemoguće je pronaći krivca ili detalj koji je odlučio utakmicu. Svaka greška ima svoju težinu i jednaku važnost. Isti slučaj je i kad se tesno pobedi. Mnogima će moje objašnjenje zvučati kao fraza, ali sve je to košarka, normalno je da nekad pobediš i izgubiš sa šutem preko celog terena - kaže Kecman za Kurir.Šta mislite o oceni da će Partizanu biti potrebno nekoliko godina da se oporavi od šoka u polufinalu?- Zaista je šokantno sve što se dogodilo na turniru jer se nije postavljalo pitanje da li će Partizan i Crvena zvezda ući u finale, već se samo razmišljalo ko će od ta dva tima postati šampion. Ipak, ne bih ja to doživljavao kao smak sveta.Kako treba doživeti ovaj poraz?- Kao sport. Danas si ti bolji, sutra je to rival. Ko bi rekao da veliki Mančester junajted neće igrati u Evropi sledeće sezone, pa se i to dogodilo. Međutim, kod Engleza život ide dalje, nema prizivanja katastrofe, tako treba i mi da razmišljamo.

Ubica Partizana... Nolan Smit
Ubica Partizana... Nolan Smit

EvrokupKO VOLI, DOĆI ĆE U PIONIRŠta mislite o izjavi trenera Duška Vujoševića da je ugroženo funkcionisanje kluba zbog gubitka prilike da se igra u Evroligi?- Ljudi u klubu najbolje znaju kakve će posledice ostaviti gubitak Evrolige. Ipak, nadam se da će Partizan stvoriti jaku ekipu za takmičenje u Evrokupu i regionalnoj ligi i da će se brzo vratiti u najjače takmičenje. Ko voli Partizan neće mu biti važno ime takmičenja, već će dolaziti da bodri klub. Očekujem da će Pionir ponovo biti pun - rekao je Kecman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track