MALJKOVIĆ ISKRENO: Molili smo za Zvezdu i Partizan
Foto: Fonet

O sastanku s Bertomeuom

MALJKOVIĆ ISKRENO: Molili smo za Zvezdu i Partizan

Košarka -
Srpski košarkaški trener i Aleksandar Đorđević pokušali na sve načine da našim klubovima omoguće vajld kard za Evroligu

Sirotinjo, i bogu si teška.Srpski košarkaški stručnjak Božidar Maljković i naš selektor Aleksandar Đorđević imali su sastanak s prvim čovekom Evrolige Đordijem Bertomeuom. Maljković je pokušao da svoje dugogodišnje poznanstvo s Bertomeuom iskoristi kako bi pokušao da izdejstvuje vajld kard za naše klubove koji nisu uspeli da se plasiraju u najjače klupsko takmičenje.Aduti naše košarke- Hteli smo da smekšamo stav Evrolige da Crvena zvezda i Partizan dobiju vajld kard. Naši aduti su povezanost naroda s košarkom, koja nigde nije izražena kao kod nas, tradicija, rezultati, veliki igrači, treneri... Rekao nam je da je to veoma teško, gotovo nemoguće - kaže Maljković i objašnjava šta je jedan od najvećih problema:

- Bertomeu je imao sastanak s predsednikom Hapoela iz Jerusalima. Ručali su od dva do četiri, a onda mu je sagovornik saopštio da je tokom ručka postao bogatiji za dve milijarde dolara jer je prodao Tviter! Njihov budžet je bez limita i nema tog uslova koji ne bi ispunili. Isto je i s katarskim fondom koji je kupio PSŽ. Uz svu našu tradiciju i istinite epske pesme, mislim da od vajld karda nema ništa!

Diplomatija nije pomogla... Maljković i Bertomeu
Diplomatija nije pomogla... Maljković i Bertomeu

Kvalifikacije u SrbijiDruga tema razgovora bilo je domaćinstvo kvalifikaciong turnira za Evroligu na kojem će učestvovati Crvena zvezda.- Za to postoje velike šanse, ali samo ako se nastavi s razgovorima i radom. Da ne bude sad da smo rekli da hoćemo, pa ćemo se javiti deset dana pred početak kvalifikacija. Mora se stalno biti u kontaktu sa Evroligom da bi se dobila organizacija - tvrdi Maljković.

Izgubljeno vremeSRPSKI SERDARI I VOJVODEMaljković kaže i da je neophodno promeniti sistem rada u Srbiji:- Mi od 2002. godine nemamo veliki trofej, Partizan je ulazio u Top 16 i bio svitac u noći, svetleća reklama. Hrvati imaju pet-šest mladih igrača, što kod nas baš nije slučaj. Mnogo smo vremena izgubili i moramo se vratiti formiranju igrača. Problem je što ljudi ne vole istinu ako nije lepa za uho. Kod nas je sve „ja tebi serdare, ti meni vojvodo“!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track