RUTINSKI: Partizan slabo počeo, ali lako savladao Megu
Foto: KURIR

Superliga Srbije

RUTINSKI: Partizan slabo počeo, ali lako savladao Megu

Košarka -
Izabranici trenera Vujoševića bili u problemu do polovine druge četvrtine

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su Mega Vizuru (93:82) u 7. kolu Superlige Srbije.

Ekipa trenera Duška Vujoševića je tako ostvarila šestu pobedu u Superligi, nanevši Mega Vizuri treći poraz.

Sjajan meč je nakon priznanja Evrolige odigrao Bogdan Bogdanović koji je na kraju imao 20 poena, 3 skoka, 4 asistencije i indeks 27. Davis Bertans dodao je 17 poena, Lovernj je ubacio 16, Gagić 15, a Saša Pavlović 10.

Na drugoj strani, Novica Veličković imao je 17 poena i 8 skokova, Dangubić je ubacio 11 poena, a Jokić 10 uz 8 skokova.

"Imamo mnogo povređenih igrača u poslednje dve utakmice. Možda ne opasnim povredama, ali su tu bili otoci. Dejan Musli, Bogdan Bogdanović, Davis Bertans i Aleksandar Pavlović nisu bili fit. Zato je bilo važno da pobedimo. Mega je dobra ekipa, imali su 10 skokova u napadu više nego mi i to je zamerka mojoj ekipi", rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u hali Pionir.Ranije danas, treneri Evrolige izabrali su Bogdanovića za "Zvezdu u usponu" tog takmičenja. Pre pet godina isto priznanje dobio je i Novica Veličković, koji je u sredu u "Pioniru" nosio dres Mega Vizure."Jako mi je drago zbog toga. Igrač se bira na osnovu glasova trenera. Drago mi je da je Partizan proizveo još jednog igrača koji je stigao do te nagrade. To treba da mu bude stimulans i motivacija da nastavi da bude bolji. Nije to prvi put da neko iz Partizana dobije ovu nagradu, a nadam se ni poslednji", kazao je Vujošević.Trener Mega Vizure Dejan Milojević bio je ljut posle meča i rekao je da je "jako nezadovoljan" nastupom svojih košarkaša."Jako sam nezadovoljan. Ovakvom odbranom ne mogu da se dobiju ni mnogo slabije klubove, a ne Partizan. Nije mi jasno. Ja sam kao igrač imao uvek najveći motiv protiv najboljih, ali ovo je sramotno kako smo izgledali u odbrani. Primiti 56 poena za poluvreme je nedopustivo. Ne želim da moja ekipa izgleda u odbrani kao što je izgledala danas. Preostaje nam da se popravimo u nastavku", rekao je Milojević.

Tok utakmice

http://www.youtube.com/watch?v=3t-wAwy9nKM

Prva četvrtina

Partizan je u nekoliko navrata imao pet poena viška, ali Mega se nije predavala, imala je više raspoloženih igrača i vodila je posle 10 minuta – 29:28.

Druga četvrtina

Početkom druge deonice ekipa trenera Dejana Milojevića je imala i pet poena viška u dva navrata, ali Partizan je furioznom serijom 17:2 preokrenuo (50:40). Saša Pavlović se razigrao, Bertans je ubacio nekoliko trojki, pa je Partizan bez većih problema stigao do dvocifrene prednosti. U finišu prvog dela Mega je zaigrala mnogo bolje i uspela je da smanji prednost domaćina – 56:50 posle 20 minuta.

Treća četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=lf8TPbfXPx8
http://www.youtube.com/watch?v=k78H4zcvI98

Na startu treće četvrtine Partizan je pojačao ritam i u prvoj polovini četvrtine uglavnom imao dvocifrenu prednost. U drugom delu četvrtine, bilo je i plus 13, ali je Mega na sisteku 30. minuta uspela da smanji na 67:75.

Četvrta četvrtina

http://www.youtube.com/watch?v=Lzv2DGbpZ2A

Mega je dva puta prišla na minus šest, ali je Partizan u tim momentima pojačavao dobranu i kontranapadima ponovo sticao dvocifrenu prednost, koju je lako sačuvao do kraja.

Tekstualni prenos

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa skorom od pet pobeda i jednim porazom.S druge strane, Mega Vizura je treća sa skorom četiri pobede i dva poraza.Izabranici trenera Duška Vujoševića slavili su u oba prethodna meča sa Mega Vizurom.Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović i Dejan Musli su u sastavu nakon što su propustili utakmicu sa FMP-om zbog povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track