REZ: Beograd zavrće slavine večitima
Foto: Beta

Novi planovi čelnika grada za Zvezdu i Partizan

REZ: Beograd zavrće slavine večitima

Košarka -
Gradski menadžer Goran Vesić otkriva da bi od sledeće godine Partizan i Crvena zvezda trebalo da dobijaju mnogo manje novca

Dobijaće minimalac!Sportski klubovi Partizan i Crvena zvezda od naredne godine dobijaće mnogo manje novca od Grada Beograda nego što je to bio slučaj do sada. Ovo u razgovoru za Kurir otkriva gradski menadžer Goran Vesić, koji naglašava da će prioritet u narednom periodu biti finansiranje školskog i amaterskog sporta.- Naša želja je da se od sledeće godine daleko više novca ulaže u amaterski i školski sport, a manje u profesionalni. U ovom trenutku ne mogu da kažem ništa konkretnije, budući da ćemo o procentima raspodele pričati na kraju godine kad budemo pravili budžet za narednu godinu. Jasno je samo da nećemo prestati da pomažemo klubovima, već ćemo više novca preusmeriti na druge stvari - kaže Vesić.Gradski menadžer ističe da će svi klubovi od Grada dobiti pomoć koja je ranije obećana i da niko neće ostati kratkih rukava.- Sve što je predviđeno da Grad uradi ove godine biće ispoštovano i u to ne treba sumnjati. Što se tiče trenažne hale za Partizan i Crvenu zvezdu, ona će biti završena, ali nju ne finansiramo mi, već Republika. Na nama je samo da obezbedimo neophodne priključke i mi smo to već uradili - kaže Vesić.

Odluka dogodine...Goran Vesić
Odluka dogodine...Goran Vesić

Slamka spasaCIBONA SE RASPADA, SRBI U EVROLIGI?Osvajanjem ABA lige košarkaši Cibone su izborili učešće u Evroligi naredne sezone, ali je sva prilika da zbog finansijskih problema neće biti u stanju da isprate nastup u tom takmičenju. Američki plejmejker Džerel Blejsingejm odlučio je da zbog dugovanja prema njemu do daljeg ne nastupa za „vukove“, a slično razmišljaju i drugi prvotimci. Ovakva situacija mogla bi da odgovara Crvenoj zvezdi, koja bi kao najbolje plasirani tim u regularnom delu prvenstva mogla da zauzme mesto Zagrepčana u Evroligi, dok bi Partizan u tom slučaju išao u kvalifikacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track